Torsdag ettermiddag meldte politiet i Møre og Romsdal at det i løpet av natta har blitt knust flere vinduer på Europris-butikken i Åndalsnes. De oppfordrer alle som har tips i saka om å ta kontakt på telefon 02800.

Operasjonsleder ved Møre og Romsdal politidistrikt, Sindre Molnes, forteller at hærverket på Europris kan settes i sammenheng med en annen hendelse samme natt.

– Det har også blitt knust ruter på flere biler som sto parkert utenfor helsehuset i Åndalsnes. Vi tror at disse to hendelsene henger sammen. Politiet er fortsatt på stedet og driver med åstedsundersøkelse, så vi kan ikke kommentere saken ytterligere på dette tidspunktet, sier Molnes.

Oppgitt kjøpmann

På Europris konstaterer kjøpmann Per Atle Lie at det er sju vinduer som er knust. Hele formiddagen har gått med til å ta seg av skadene, med hjelp av Ole Jonny Håland som tar seg av glassvinduene.

– Det er ergerlig. Vi oppdaget hærverket da vi kom på arbeid i dag sier kjøpmann Lie, som er oppgitt over hærverket på lokalene han leier.

-  Vi konstanterer at det er knust sju vinduer, inkludert inngangspartiet. Det hele er fanget opp på overvåkingskamera der vi ser en persom driver med en stor stein og knuser ingangsparti med sidevinduer, sier Lie

Gårdeier og politi er underrettet og har vært på stedet for å se på skadene.

- Lå igjen stein etter hærverket

- En stor stein var benyttet lå att, den tok politiet med seg sier PerAtle Lie, så her får politiet ta seg av saken. Det er jo veldig irriterende og hele formiddagen har godt med å få ryddet opp i saken.  Nå er det et glassfirma her og sikrer vinduene.

- Hadde vedkommende vært inne i butikken?

- Nei, ingen hadde kommet seg inn i butikken, det hele bærer preg av å være rent hærverk, sier Lie.

Knyttet til annen hendelse

Åndalsnes Avis skriver at hendelsene natt til torsdag kan ses i sammenheng med et branntiløp på Åndalsnes ungdomsskole i forrige uke.

– Vi ser at det er blitt brukt samme gjenstand under dette hærverket her, som ble brukt for å komme seg inn på Åndalsnes ungdomsskole i forrige uke. Vi ser veldig alvorlig på sakene og ser de i sammenheng, sier politibetjent Kenneth Dahle fra Rauma lensmannskontor til ÅA.

Dahle sier også at det ser ut til å dreie seg om èn person, mest sannsynlig mørkkledd, men hette og ryggsekk. Høyden er mellom 1.60 og 1.75 meter høy.

– Vi har foreløpig kommet fram til at hærverket ble gjort i tidspunktet mellom 01.36 og 01.46 natt til torsdag. Vi er veldig opptatt av tips i saken, sier Dahle etter å ha sett bilder fra overvåkingskamera.