Den nye styrelederen har tilbrakt det aller meste av yrkeslivet i olje – og gass-bransjen. Etter tidligpensjon i Statoil tok han steget over i styreverv i helsevesenet.

Oppvåkning

– Det å havne inn i helsevesenet har vært en oppvåkning for meg. Det er et veldig spennende fagfelt i seg sjøl. Og med Møre og Romsdal med nytt sjukehus så er det en kjempeutfordring, sier Theodorsen til Romsdals Budstikke.

– Utfordring blir det nok, her er mangel på penger, og mye bråk og krangel over fogderigrensene?

– Jeg har fått med meg det som står i media. Min erfaring fra Statoil er at man likevel må klare å beholde motet og finne løsninger.

– Hvordan skal du takle de konflikter og all den uro som preger sykehusdebatten i Møre og Romsdal?

– Noe godt svar på det har jeg ikke foreløpig. Jeg skal sette meg ned med administrasjonen og få innsikt i hva de tenker om situasjonen og så gå grundig inn i sakspapirene. Så må vi få satt et styre skikkelig. Få gjennomdiskutert budsjett for 2018 og utviklingsplan. På styremøte 16. mars får vi se hvor vi står.

– Det er et helt nytt styre, bare ansattes representanter blir med fra det forrige. Hvordan ser du på det?

– Det er sikkert både ulemper og fordeler. Vi kan i alle fall starte med helt blanke ark i forhold til omgivelsene. Jeg er trønder og har ingen geografiske preferanser om det skulle være noe problem, sier Theodorsen.

– Liker du at det blåser rundt deg?

– Det spørs litt. Jeg har ingen planer om å legge opp til orkan, det kan jeg klare meg uten. Det som er det viktigste er at vi får en kort pasientbehandling for alle i Møre og Romsdal og at vi greier økonomien. For det har jeg lært fra St. Olav at hvis du klarer styringsmålet og har orden i økonomien så blir det i alle fall litt fredeligere. og vi kan konsentrere oss om god pasientbehandling.

Hard i klypa

I Romsdals Budstikkes kommentar står det at det nye styret er mye hardere i klypa enn det forrige.

– Hva tenker du om den karakteristikken?

– Jeg har ingen forutsetninger for å sammenlikne det nye og det gamle styret. Styret er et kollegium og vi skal i fellesskap gjennomføre de mål som er satt for Møre og Romsdal. Hva det krever og hvor hard i klypa jeg må være får vi se. Men jeg har hatt en del lederstillinger som krever at man må holde kursen. Det kan være en nyttig erfaring.

– Hva tar du ellers med deg av erfaring fra Statoil som blir viktig i helseforetaket?

– Det er to veldig forskjellige ting, men det er også mange likheter, for eksempel i helse, miljø sikkerhet, organisering og det å få folk med seg. Det viktigste er å snakke med folk og lytte og ta meninger på alvor. Og som ellers i samfunnet kan ikke alle få rett til enhver tid.

Theodorsen er født og oppvokst i Trondheim, hvor han fortsatt bor. Han har vært gift med samme kone i 41 år, har to barn og fire barnebarn.

– Hvorfor ikke bare nyte livet?

– Etter at jeg gikk av med pensjon fra Statoil saknet jeg litt det kjøret som var der. Dette er en utfordring, jeg får brynet hodet. Helsevesenet, ikke bare i Møre og Romsdal, står foran store utfordringer. Å få være med å bidra på dette området føles svært meningsfylt.