Politiet i Ålesund holdt tirsdag klokka 13 pressekonferanse i forbindelse med drapet utenfor Scandic Hotel i Ålesund mandag ettermiddag.

Fra Fræna, bodde i Molde

Her ble det offentliggjort at det var 29 år gamle Robin Andrè Svendsen fra Fræna som ble drept. I følge politiet døde han etter å ha blitt stukket med kniv. De siste månedene har han bodd i Molde.

Navnet ble frigitt i samråd med de pårørende.

Den siktede 29-åringen beskrives av politiet å være fra et belastet miljø.

– Vi vil begjære ham varetektsfengslet i fire uker, to av dem i isolasjon, opplyste politiadvokat Inger Myklebust Ferstad under pressekonferansen. Mannen har samtykket i fengsling.

Har deler av episode på video

– Det er sikret en rekke tekniske spor både på åstedet og rundt åstedet. Vi har også sikret oss videoer fra overvåkningskamera i nærheten. Deler av hendelsen er fanget opp. Det vi mener er drapsvåpenet, en kniv, er også sikret, sier Inger Myklebust Ferstad.

Hun opplyste også at politiet fortsetter etterforskningen med full styrke de kommende dagene.

– Vi sikrer blant annet nå mer av videoovervåkningen i området.

Krangel i forkant

Som det tidligere har blitt opplyst om fra siktedes advokat, var det en krangel i forkant av drapet.

– Det er opplysninger som tyder på at det var en konfrontasjon mellom flere personer i forkant av drapet. Avdøde og siktede var sammen med disse, sier Myklebust Ferstad.

– Det skal ha vært en konflikt mellom noen av partene, men det er ingen ting som tyder på at siktede og avdøde hadde noen rolle i konflikten, sier politiadvokaten.

Hun vil ellers ikke gå inn på hva siktede har sagt i avhør så langt.

– Per nå er det en som er siktet. Vi kan likevel ikke utelukke at det blir flere som vil siktes i saka, opplyser Myklebust Ferstad.