– Vi har jobbet for ferjefri kryssing av Romsdalsfjorden i over 30 år. Nå er vi på oppløpssida, da må man ikke komme med forslag som kan føre til nye utsettelser. Arbeiderpartiet var først ute, vi har samlet stått på for det som nå skal bli Møreaksen. Flere alternativ er blitt vurdert, Møreaksen er det beste. Det er klare vedtak for Møreaksen både i fylkestinget og i kommunene Vestnes, Molde, Midsund og Aukra. I Vestnes fikk Møreaksen støtte fra en samlet Ap-gruppe. Da blir det siste utspillet fra Vestnes Ap litt spesielt. Men det vil ikke ha noe å si for framdrifta av Møreaksen, jeg frykter ikke for den. Nå gjelder det å jobbe sammen for å få gjennomført dette storprosjektet, som vil betyr veldig mye for veldig mange, sier Bernhard Riksfjord til Romsdals Budstikke.

Stig Holmstrøm er nyvalgt leder i Vestnes Arbeiderparti. Han opplyser at det var et klart flertall på årsmøtet bak vedtaket om å utrede alternativ til Møreaksen.

– Jeg forstår at Bernhard Riksfjord ikke liker dette. Men i Vestnes Ap er det delte oppfatninger, det tar vi hensyn til. I Vestnes kommunestyre har hele Arbeiderparti-gruppa støttet Møreaksen, bare SV og Pensjonistpartiet stemte mot, sier Stig Holmstrøm til Romsdals Budstikke.

Lang prosess

Bernhard Riksfjord har vært med i arbeidet for ferjefri kryssing av Romsdalsfjorden helt fra starten.

– Styrker regionen

Han minner om at korteste reisetid mellom Ålesund og Molde er en sentral og vesentlig grunn til trasévalget for Møreaksen.

– Dersom vi ser på trafikktall for E39, er størsteparten av trafikken lokal og regional. Det er viktig å merke seg at også Hafast ligger inne i Nasjonal Transportplan som det neste prosjektet etter Møreaksen. Det vil ytterligere styrke Møre og Romsdal med tanke på tilgjengelighet, reise og nytte.

Fra motstand til jubel

Han viser til at alle store bompengeprosjekt har møtt motstand. Det gjelder blant andre Atlanterhavsvegen og Eiksundsambandet.

– Nå er det bare glede over at disse prosjektene ble gjennomført. Møreaksen vil bidra til vekst og utvikling, derfor er den så viktig.

– Den 10. mars er det fylkesårsmøte i Møre og Romsdal Arbeiderparti. Vil Møreaksen bli tema der?