Etter kommunestyremøtet i Molde torsdag kveld, beskriver ordfører Torgeir Dahl den store oppslutningen om et ja til Gjemnes slik:

– Molde og Kristiansund kan faktisk bli naboer, sier moldeordføreren.Det har nok å gjøre med at vi har et tidlige kommunestyrevedtak om å ønske alle ROR-kommunen velkommen i en eventuell storkommune. Vi har jo tidligere også inngått en intensjonsavtale med Gjemnes, så dette var ikke dramatisk. Kommunestyret er opptatt av å være velkommen til hele Gjemnes, sier Dahl til Romsdals Budstikke.

– Interessen for Gjemnes virker stor både på Nordmøre og i Romsdal nå. Har det blitt en fogderikamp om Gjemnes?

– Jeg merker meg at en del politikere og innbyggere merker at Nordmøre er under press. Noen kommuner forsvinner jo nordover. Samtidig går Eide, som også har vært en del av Nordmøre, nå sammen med Fræna til nye Hustadvika kommune. De opplever nok at Molde kommer nærmere. Som jeg sa til Kjell Neergaard (Kristiansund-ordfører, journ. anm.) i går: Molde og Kristiansund kan faktisk bli naboer, med alt som det kan medføre, sier Dahl.

Ordførerkandidat?

– I debatten om Gjemnes kritiserer noen din politikerstil og sier den gjør det mindre attraktivt å gå mot Molde. Hva tenker du om det?

– Jeg er en politikertype som velger å stå tydelig. Det har jeg gjort i flere saker, kanskje aller mest i sjukehussaka. Samtidig opplevde jeg at innlegget mitt på Flemma grendahus ble positivt mottatt. Jeg håper uansett det for innbyggerne i Gjemnes først og fremst blir et valg om et felles bo- og arbeidsmarked, ikke et personvalg.

– Er det realistisk at vi kan få se deg som ordfører av Nye Molde kommune?

– He-he, det kan jeg ikke svare på nå. Det jeg kan si, er at prosessen med å bygge den nye kommunen ikke har gjort meg mindre entusiastisk! Det er et voldsomt engasjement i de tre kommunene, og sist felles kommunemøte på Alexandra hotell 25. januar forsterket inntrykket mitt. Når vi blir satt til å samarbeide, har vi utrolig mye å lære av hverandre. Det er for eksempel nyttig å se hvordan noen opplever det å være en utkant i en ny storkommune. Målet er jo å lage noe sterkere enn det vi har i dag, sier Dahl.