Som følge av utleie av kontorlokaler til statlige leietakere, hadde Tindesenteret forventet et krav på 210.000 kroner, etter at Skatt Midt gjennomførte bokettersyn etter åpningsåret 2016.

– Norsk Tindesenter har i forbindelse med utbyggingen brukt juridisk bistand og revisor i vurdering av merverdiavgiftsføringen for klatreveggen og museet. Like før jul i fjor fikk imidlertid Norsk Tindesenter tilsendt et vedtak fra Skatt Midt der de mener at klatreveggen i Tindesenteret ikke er tilstrekkelig nært knyttet til museet og dermed ikke gir rett til fradrag for merverdiavgift, skriver styreleder Fred Husøy i en pressmelding.

– Kravet fra Skatt Midt er derfor i all hovedsak knyttet til klatreveggen, som de anser som brukt til idrett og ikke er en del av Norsk Tindesenters museum og opplevelsessenter. Dette er vi sterkt uenig i, og styret i Norsk Tindesenter har derfor vedtatt å klage på vedtaket til Skatt Midt, skriver Husøy videre.

Klager på kravet

Sjøl om Tindesenteret klager på vedtaket, må de innfri kravet i først omgang.

– I samråd med administrasjonen i Rauma kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune, foreslår styret i Norsk Tindesenter en utvidelse av aksjekapitalen med 4,2 millioner. Gitt politisk aksept for dette i kommune og fylke, vil aksjekapitalen bli utvidet gjennom en rettet emisjon mot Rauma kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune - som da går inn med 2,1 millioner hver, presiserer Husøy om hvordan Tindesenteret ser for seg å håndtere kravet.

I pressemeldingen presiserer Husøy at Norsk Tindesenter Eiendom AS de to første driftsårene klart sine forpliktelser. Selv om selskapet har et regnskapsmessig negativt resultat som følge av store avskrivninger, er det i tråd med budsjettet positiv kontantstrøm i selskapet.