Det ble en knallstart på året for Doosan Infracore Norway AS i Elnesvågen, med en stor dumperkontrakt i boks ved årsskiftet.

Av de største

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS kjøper 20 40-tonns DA40 Doosan rammestyrte dumpere, i tillegg er det inngått opsjonsavtale på ytterligere fem slike dumpere.

For frænabedriften er dette blant de største kontraktene de har fått.

– Denne kontrakten aleine utgjør 20 prosent av fjorårets produksjon. Vanligvis får vi bestillinger på 4–5 dumpere, det er mange år siden sist vi fikk en kontrakt av denne størrelse, sier markedssjef Jan Roger Lindseth og HR-sjef Arild Bjørnå ved Doosan Infracore Norway AS til Romsdals Budstikke.

Full produksjon

De opplyser at dumperne skal leveres i perioden februar – juli, cirka en per uke.

– Hvilken betydning har kontrakten for fabrikken?

– Avtalen gjør at vi får en stabil produksjon i bunn. Vi har nå full produksjon med 109 ansatte, sier Bjørnå og Lindseth.

Har kjøpt mer enn 100

Daglig leder i Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS, Frank Ole Sørensen, opplyser at bedriften over tid har kjøpt mer enn 100 rammestyrte dumpere produsert ved Moxy/Doosan.

– Det er hyggelig at Doosan-dumperne vi kjøper produseres ved den tidligere Moxy-fabrikken i Elnesvågen. At det er norskprodusert er også av betydning, det gjør det ofte litt enklere å få gjennom endringer og ønsker, sier Sørensen til «Anlegg & Transport».

Tilpasser

– Vi har i flere år samarbeidet godt med Hæhre, på den måten har de lagt premisser for hvordan våre dumpere produseres. Det handler blant annet om å møte krav innen teknologi, kvalitet og ikke minst miljø, sier Bjørnå og Lindseth.

De poengterer at det er svært positivt å samarbeide med kunder på denne måten, det gir sikrere leveranser og optimalt markedstilpassete dumpere.

– Ikke minst gjør det oss konkurransedyktig når vi konkurrerer om avtaler hos andre maskinentreprenører, poengterer de.

Oppsving

Doosan Infracore Norway AS opplever nå økende etterspørsel i markedet fra flere kontinent.

– Nye kunder kommer til, og fra 2017 til 2018 øker vi produksjonen fra 3–4 maskiner per uke. Ambisjonen er å følge markedet og ta ut mest mulig av veksten, sier Bjørnå og Lindseth.

Kapasitet

De opplyser at fabrikken er rigget for å kunne produsere 350 enheter per år.

– Det er et stykke fram dit, men i ser positivt på markedsutsiktene, sier Bjørnå.