Tirsdag formiddag er det to foretaksmøter mellom helseminister Bent Høie og styrene i de regionale helseforetakene, i forbindelse med Høies årlige sjukehustale. Den er kl. 11, og gir føringer for hvordan Helse-Norge skal styre og prioritere framover.

På det første møtet kl. 09.30 oppnevnes de ny regionale styrene.

Disse ble oppnevnt: Tina Steinsvik Sund, ny leder, Paul Steinar Valle fortsetter som nestleder, Beate Skillingstad, Liv Stette, Bjørn Inge Gustafsson, og Kristian Dahlberg Hauge.

Ifølge 1881, bor Beate Skillingstad i Rørvik, mens Bjørn Inge Gustafsson, Kristian Dahlberg Hauge og Tine Steinsvik Sund bor i Trondheim.

Dette styret sitter fram til foretaksmøtet om to år, i januar 2020.

Dermed ble altså de fleste av de eieroppnevnte i styret skiftet ut, med unntak av Stette fra Ålesund og Valle fra Fræna.

I tillegg kommer tre valgt av ansatte: Ivar Østrem, Anita Solberg og Lindy Jarosch-von Schweder. Disse blir ikke berørt av foretaksmøtet.

Trønder med eget foretak

Tina Steinsvik Sund er født i 1970 og bor i Trondheim. Hun er innehaver av Tina Steinsvik Sund Best Consulting, et enkeltpersonforetak, ifølge Brønnøysundregistrene.

Ifølge proff.no, som ikke alltid er helt oppdatert, er hun styreleder i Electronic Chart Centre AS og styremedlem i Argentum Asset Management AS, Zalaris ASA og Argentum Fondsinvesteringer AS.

Tre nye styreledere

Også Helse Sør-Øst og Helse Vest får nye styreledere. Det opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding tirsdag formiddag:

«Marianne Telle held fram som styreleiar i Helse Nord. I Helse Sør-Øst blir Svein I. Gjedrem ny styreleiar, i Helse Vest Einar Strømsvåg, og i Helse Midt-Norge Tina Steinsvik Sund.»

Her er pressemeldinga i sin helhet:

«Det er lagt vekt på at styra samla sett har relevant kompetanse ut frå dei regionale helseføretaka sine formål og utfordringar. Samstundes er det ønskeleg med ein balanse mellom kontinuitet og fornying i det enkelte styre.

- Eg vil takke styreleiarane og styremedlemmane som no går av for jobben dei har gjort. Dei har lagt ned ein stor og viktig arbeidsinnsats over fleire år til det beste for sjukehusa og pasientane. Samstundes er eg godt fornøgd med dei nye medlemmane. Med deira kompetanse og kvalifikasjonar er eg trygg på at dei vil vidareføre det viktige arbeidet på ein god måte, seier helse- og omsorgsministeren.

Styra i dei regionale helseføretaka er dei øvste ansvarsorgana i helseregionen. Styra skal sjå til at helseføretaka i regionane gir gode og likeverdige spesialisthelsetenester til befolkninga i regionen. Dei har ansvar for at dei helsepolitiske måla  vert nådde innanfor rammene som Stortinget har vedteke. Styra består av både eigaroppnemnte styremedlemmar og styremedlemmar som er valde av dei tilsette. Styremedlemmane skal ikkje representere geografiske område, politiske organisasjonar eller andre interessegrupper.

Dette er eit ordinært styreval av eigaroppnemnte styremedlemmar. Styremedlemmane vert oppnemnte for ein periode på to år.

Styret for Helse Midt-Norge RHF vil bestå av følgande styremedlemmar:

Tina Steinsvik Sund (styreleiar) (ny)

Paul Steinar Valle (nestleiar)

Beate Skillingstad (ny)

Liv Stette

Bjørn Inge Gustafsson (ny)

Kristian Dahlberg Hauge (ny)

Ansattvalgte:

Lindy Jarosch-von Schweder

Ivar Østrem

Anita Solberg

Styret for Helse Sør-Øst RHF vil bestå av følgande styremedlemmar:

Svein Ingvar Gjedrem (styreleiar) (ny)

Anne Cathrine Frøstrup (nestleiar)

Sigrun E. Vågeng

Geir Nilsen

Bushra Ishaq (ny)

Einar Lunde (ny)

Vibeke Limi (ny)

Ansattvalgte:

Kirsten Brubakk

Christian Grimsgaard

Svein Øverland

Styret for Helse Vest RHF vil bestå av følgande styremedlemmar:

Einar Strømsvåg (styreleiar) ny

Tone Berntsen Steinsvåg (nestleiar)

Gunnar Berge

Olin Johanne Henden

Sigurd Kolstrup Hille (ny)

Katrine Trovik (ny)

Ansattvalgte:

Lise Karin Strømme

Bente Sissel Pilskog

Tom Guldhav

Styret for Helse Nord RHF vil bestå av følgande styremedlemmar:

Marianne Telle (styreleiar)

Inger Lise Strøm (nesteleiar)

Kari Jørgensen

Sven Are Jenssen

Beate Rahka-Knutsen (ny)

Tom Erik Forså (ny)

Tom Børje Eriksen (ny)

Ansattvalgte:

Fredrik Sund

Sissel Alterskjær

Kari B. Sandnes

Liv Stette fra Ålesund og Paul Steinar Valle fra Fræna har fått fornyet tillit fra helseministeren, og er de eneste to som fortsetter i Helse Midt-styret blant de seks som oppnevnes av eier. Her med Kjell Salvesen (t.v.) ved en tidligere anledning. Foto: Richard Nergaard