JENDEM: 38-åringen er født og oppvokst på Jendem og har sansen for nyskapning. Det ligger i slekta. Trygve er sjøl bosatt på Jendem, og jobbpendler mellom Gossen og Åndalsnes. Han er HMSK-leder hos entreprenøren Hent AS, som har store byggeprosjekt både her og der. Men unge Vårdal har også sitt eget prosjekt, og det åpner allerede på lørdag. Med kakefest. Kaloriene blir uansett fort svettet bort i det nye treningssenteret, som heter Fitnesspoint Jendem.

Treningskjede

– Fitnesspoint er en kjede og vi er senter nummer 13. Jeg har ventet på denne satsingen helt siden det ble klart at Joker skulle legge ned og det skulle bygges ny butikk på Hollingen. Jeg leier lokalene av Jendem Torg, altså min far Per Gunnar Vårdal. Det er ønsket om å få til noe positivt her på Jendem som er drivkraften. Et topp moderne treningssenter vil jeg si er veldig positivt, smiler Trygve Vårdal.

Det er han som er eier og driver av treningssenteret, men driftsmodellen er ganske enkel og rimelig. Den som melder seg inn trener akkurat når det passer i tidsrommet 05 til 24. Man bruker kredittkortet eller bankkortet som adgangskort. Kort og greit.

Helt nytt innvendig

– Vi har rensket bygget innvendig og totalrenovert hele lokalet, som er på rundt 400 m2. Nye gulv og ny innredning, med friske farger og bra lydanlegg. Det er investert i overkant av 1,3 millioner kroner i inventar og utstyr. Vi er et rimelig treningssenter, men det er ikke spart på utstyret, sier Trygve Vårdal.

Sjøl har han et godt forhold til trim og trening. Mest utendørs med fotball og toppturer som favoritter.

Vekstområde

– Men det er klart at styrketrening på et moderne treningssenter appellerer til mange. Jendem og Julsundet er et vekstområde, og mange kan nok tenke seg å trene på senter uten å måtte kjøre til og fra byen. Dessuten har vi Ekko/Aureosen som solid støttespiller. Vårt lokale idrettslag skal bruke treningssenteret. Målsettingen er at vi skal ha over 200 faste medlemmer, sier Vårdal.

Personlig trener

Senteret er både myntet på egentrening med vekter, tredemøller og treningsapparater. Men det er også bygd opp egen spinningssal og det skal satses på personlig trening. Det blir faste spinningtimer og muligheten til å leie seg personlig trener. Hun heter Anita Oterhals Eide og er 33 år gammel. Anita er sertifisert «PT».

– Etter at jeg fikk to barn leide jeg sjøl inn personlig trener. Jeg vet hvor mye det kan ha å si og få denne hjelpen. Nå er jeg utdannet som det sjøl. Jeg er mer som en frilanser, men målet er å leve av å jobbe som personlig trener. Både her på senteret og hos Easy Fit i Molde. Jeg tilrettelegger og tilpasser treningen til den enkelte, ut fra hvilket nivå og behov det er snakk om. Jeg hjelper folk i gang med effektiv trening på en trygg og tilpasset måte. I tillegg skal jeg ha gruppetimer i spinningssalen. Jeg gleder meg veldig. Det er blitt et veldig fint treningssenter, med alt vi trenger – og litt til. Her er det masse muligheter. Spinning, zumba, step, før jobben-trening og så videre. Mitt mål er å hjelpe folk til å komme i form og at de skal ha det artig underveis, sier Anita Oterhals Eide.