Lørdag deler Romsdals Budstikke ut årets siste julestjerner. Vi har den siste måneden fått inn flere hundre kuponger og nettmeldinger med gode kandidater på hvem som bør få en påskjønnelse. Vi har lest alle. Og vi har delt ut mange stjerner. Det er sikkert flere som hadde fortjent en julestjerne i adventstida, så har du ikke fått med din hilsen på trykk, blir sikkert din kandidat glad hvis du ordner det sjøl.

Julestjernene er noe av det hyggeligste vi driver med i Romsdals Budstikke. Jula er tid for tradisjoner, og RBs julestjerne har i likhet med Bustus vært der så langt tilbake som jeg kan huske i min tid i avisa. Tidligere hadde vi kassevis av kuponger og brev – i dag kommer det meste digitalt.

Men budskapet er det samme. Mange vil takke hverdagshelter som har hjulpet dem i vanskelige situasjoner eller livskriser. Andre vil takke for at de måker for dem, ordner hagen for dem eller gjør innkjøp for dem. Det er også sesong for å takke trenere, frivillige ildsjeler og omsorgsfulle kolleger. Og noen har veldig sterke historier som gjør våre egne hverdagsproblemer til bagateller.

Forrige lørdag leste vi den hjerteskjærende historien om mora som hadde måttet følge to av sine sønner til graven etter trafikkulykker. Å miste et barn er det største marerittet for alle foreldre. Å oppleve dette to ganger er knapt mulig å forestille seg i vår fredelige del av verden. Det var døtrene som ønsket at mora skulle få julestjerna. Når tragedien rammer, ser vi hvor viktig familien er. Det er her mange samler kraft til å gå videre i livet. Og jula er den store familiehøgtida.

Samtidig er det mange som ikke har noen familie i nærheten. Derfor er det flott at noen velger å lage jul også for dem som ikke har noen å feire med – som Frelsesarmeen gjør før jul og som det noen ildsjeler gjør i kirkekjelleren i Molde domkirke julaften.

Romsdals Budstikke ønsker deg en riktig god jul!