Etter en relativ kald måned så langt, og flere dager med minusgrader i hele regionen, vil den siste uke inn mot jul by på plussgrader og regn.

Molde

Ifølge langtidsvarselet på yr.no, blir det mellom tre og ni plussgrader i Molde fram til julaften. Og det som kommer av nedbør er regn. Det blir vind mellom lett bris til frisk bris, stort sett fra vest – med variasjoner fra nordvest og sørvest – gjennom hele den kommende uka.

Værmelderne hos storm.no melder om temperaturer fra én til ti grader i Molde de neste dagene. Først i romjula blir det minusgrader og mulighet for noe snø.

Ytre strøk

Det er stort sett det samme som gjelder for ytre deler av regionen. Vestnes, Midsund, Sandøy, Aukra, Fræna … Meteorologene hos Yr og Storm er enige om at det blir bra med plussgrader og regn gjennom hele uka, og dermed dårlige utsikter for hvit jul.

Det samme gjelder for Eide, Gjemnes og store deler av Nesset.

Kanskje i indre?

De beste mulighetene for hvit jul i vårt område er i indre og mer høyereliggende strøk. På Verma blir det også skikkelig med plussgrader de neste par dagene, men så snur det og både Yr og Storm melder om minus og noe snø fram mot julaften.

På Åndalsnes er det mer usikkert. Storm.no melder om sludd og snø de tre siste dagene før jul, mens Yr.no mener det bare blir regn, kanskje med unntak av fredag 22. desember.

I de indre strøkene av Nesset kan det også bli noe snø, men ifølge langtidsvarslene er det større utsikter for sludd og sørpe enn snø som blir liggende.

Kaldere i romjula

Selv om mye kan endre seg av prognoser og varsler ei uke fram i tid, så ser det ut til at det først er i romjula vi kan vente oss stabil kulde og muligheten for snø. Storm-meteorologene tror for øvrig på mer kulde enn hva som meldes på Yr.no for denne perioden.