11 kommuner

– Du finner trimposter som er lagt til oppkjørte skiløyper. De er plassert i Molde, Fræna, Kristiansund, Nesset, Rauma, Sunndal, Surnadal, Gjemnes, Tingvoll, Halsa og Lesja, forteller Marte Melbø, ansvarlig for Stikk ut-satsingen i Friluftsrådet.

I fjor vinter gjennomførte de en prøvesesong – flere tusen personer fikk da med seg turene og postene som var satt opp. Denne gangen forventer Friluftsrådet enda større deltakelse.

Det er mulig å registrere seg elektronisk på nettsiden www.stikkut.no. Her kan du også se hvilke løyper som nylig er oppkjørt.

50 poster

De fleste postene er i skrivende stund på plass.

– Vi har satt ut poster på steder hvor idrettslag kan kjøre opp spor. Vi er veldig glade for dette samarbeidet med lokale aktører, sier Stig Aambø, daglig leder i Nordmøre og Romsdal skikrets.

Lette turmål

Mens du i den «normale» versjonen av Stikk ut kan velge svarte og vanskelige turmål, er det heller dårlig med toppturer i vinterversjonen.

– Vi har bevisst lagt opp til lettere turmål, og at det skal være trygge traseer utenfor rasfarlige områder, sier Stig Aambø.

Blant turmålene som nok vil få mange besøk i løpet av vinteren, er Lysløypa på Skaret, Gunhildbu og Langdalsbu, i tillegg til Moldedalen/Moldevatnet. En oversikt over turpostene finner du på www.stikkut.no/mr.

Har fått penger

Friluftsrådet har fått støtte til prosjektet fra Gjensidige Nordmøre og Romsdal gjennom «Dugnadsløftet».

– «Stikk ut Ski» et er viktig laveterskeltilbud der postene er plassert på trygge steder og på utfartsmål som også passer for barnefamilier. Vi tror historiens andre runde med «Stikk ut Ski» kommer til å bli veldig populært, sier administrerende direktør i Gjensidige Nordmøre og Romsdal, Vidar Skaar.

Siste sjanse til å registrere turene er satt til 2. påskedag – mandag 2. april 2018.