I løpet av årets første elleve måneder er det registrert 1537 nye personbiler i Romsdal, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Dette er 34 færre enn til samme tid i fjor. I november var antallet nyregistreringer 155.

Over halvparten leaser

Stadig flere velger å lease nybilen. Da betaler man et engangsbeløp og en fast sum hver måned, etter tre år leverer man bilen tilbake. I november var 54,5 prosent av alle nyregistreringer i Norge leasingbiler.

Utskifting av gamle biler gir mindre forurensing. I november var utslippet fra nye biler det laveste noensinne, med et gjennomsnitt på 71 gram per kilometer.

En viktig grunn til dette er det store innslaget av hybrid- og elbiler, men også vanlige bensin- og dieselbiler slipper stadig ut mindre CO2.

Hybrid og firehjulstrekk

Oversikten fra OFV viser at i november hadde 21 prosent av nyregistrerte biler dieselmotor, 24 prosent vanlig bensinmotor, 35 prosent hybrid og 19,7 prosent var elbiler. Etterspørselen etter elbiler er så stor at det er en omfattende import av nesten nye elbiler fra utlandet.

Med vinteren kommer også økende interesse for biler med 4-hjulstrekk, i november var andelen oppe i 46,9 prosent.

Tre tyskere på topp

BMW har en spesielt sterk posisjon i Romsdal. Det viser også registreringstallene for november, der BMW topper lista sammen med Volkswagen. Deretter følger Mercedes, som har en markert framgang.

Men forrige måned var Nissan Qashqai for første gang den modellen som hadde flest registreringer i Romsdal, fulgte av Mitsubishi Outlander.

På varebiler er Volkswagen klart størst med 14 nyregistreringer i Romsdal i november. På de neste plassene kom Ford og Mercedes.