Vard har inngått kontrakter på design og bygging av to offshore-flåter til oppdrettsgiganten Cermaq Norway. Flåtene er utviklet av Vard Aukra og Vard Design i tett samarbeid med Cermaq.

– Unike flåter

– I disse prosjektene kommer vår skipsbyggingskompetanse virkelig til sin rett, sier verftsdirektør ved Vard Aukra, Geir Larsen, i en pressemelding.

– Vi har gode fasiliteter og dyktige skipsbyggere som gleder seg til å ta fatt på arbeidet. I tett samarbeid med Cermaq, kollegaer i våre spesialselskaper og hos våre leverandører, skal vi bygge flåter som er helt unike i sitt slag, sier han.

Bygges på Gossen

Baseflåtene skal bygges i sin helhet ved Vard Aukra, og skal leveres i andre og tredje kvartal 2018. Flåtene blir 36 meter lange og 12 meter brede. Kapasiteten blir på 600 tonn fiskefôr, og flåtene skal kunne operere i krevende farvann og værforhold, heter det i en pressemelding.

Flåtene vil bli utstyrt med kraner, stabiliseringssystem, en arbeidsbåt, samt Vard sitt nyutviklede forings- og silomonitoreringssystem. Alt skal kunne overvåkes og styres fra operatør fra broen.

De vil også utrustes med lagerrom for fôrsekker, veterinærrom og eget verksted, samt innredningsfasiliteter for åtte personer.

– Gleder seg

– Design, leveringstid og oppfylling av våre tekniske krav har vært styrende for valg av Vard som samarbeidspartner på denne leveransen, sier Knut Ellekjær, administrerende direktør i Cermaq Norway.

– Vard har med sin erfaring fra båtbygging bidratt til en god spesifikasjon og balansert kontrakt. Vi gleder oss til å se resultatet, sier han.

Giganter

Cermaq Norway har over 550 ansatte og produserer daglig 1,3 millioner lakseporsjoner. De har sin virksomhet langs kysten av Nordland og Finnmark.

Selskapet er en del av Cermaq Group, som er verdens nest største produsent av laks og ørret, med virksomhet i Norge, Chile og Canada.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye kontrakten mellom Vard og Cermaq er verdt. Romsdals Budstikke har ikke lykkes i å få kontakt med ledelsen ved Vard Aukra.

– Vi har gode fasiliteter og dyktige skipsbyggere som gleder seg til å ta fatt på arbeidet, sier verftsdirektør ved Vard Aukra, Geir Larsen. Foto: Bjørn Brunvoll