Kommunestyret i Molde avgjorde torsdag kveld en av de mest omdiskuterte sakene dette året; løsningen for ny innfartsveg fra bysentrum i Molde og østover. Valget sto mellom en veg med fire kjørefelt bygget oppe i dagen og å legge innfartsvegen i en tunnel fra Bolsønes-området til Årø. Flertallet mente en vegløsning i dagen med fire felts veg er den beste løsningen. Stemmetallet var 28-19, og viste at de folkevalgte var delt i synet på vegløsning.

Nå er beslutningen tatt. Prinsippet om fire felts veg fikk flertall. Traseen for den nye vegen er avgjort. Nå ligger den store og viktige oppgaven og venter; hvordan skal vegen utformes og tilpasses? Det vil være svært uklokt av Molde kommune og fagetaten Statens vegvesen å neglisjere de mange innspillene som har kommet i debatten rundt trafikkløsningene. Mange er bekymret for at en ny, bredere og mer trafikkert innfartsveg skal legge beslag på for mye av arealene der det i dag står bolighus, næringsbygg eller er grøntanlegg. Diskusjonene om hvordan vegbyggingen kan kombineres med at Moldes særpreg som by med lett atkomst til fjorden og friområdene langs Retiro ivaretas, kommer til å fortsette.

Alle skjønner at når en veg skal få mer plass, må andre formål få mindre plass. Debatten rundt de praktiske løsningene og konsekvensene av vegløsningen som er valgt, må skje oppe i dagen slik at alle interesser får komme til orde.

Lokalpolitikerne i Molde har ett til felles: Alle vil det beste for byen. Hvordan byen skal utvikles, hvilken plass bilene skal ha, hvordan miljøet skal ivaretas og hvordan folk skal komme seg til og fra bysentrum, er det mange og sprikende oppfatninger av. Etter vår mening er det nå den virkelige diskusjonen starter om Moldes utvikling. Traseen for ny innfartsveg fra øst er bestemt, men utformingen av vegen og de mange praktiske løsningene ligger foran. Det tar tid å kjøre gode prosesser, men det lønner seg. Molde er innbyggernes by. Molde kommune må vise i handling at de spiller på lag med innbyggerne, og lar innbyggerne få reell mulighet til å påvirke løsningene som til slutt velges. Så fungerer folkestyret slik at det til slutt blir slik et flertall ønsker.