Som kjent har det stormet bra i ytre strøk siste døgn. Det har hurtigruta MS Trollfjord nettopp fått smertelig erfare, på veg over Hustadvika, skriver Dagbladet.

En kjempbølge skal ha truffet baugen på «MS Trollfjord» slik at mange av passasjerene ble slengt i dørken.

Det var på veg fra Kristiansund over Hustadvika mot Molde at uværet traff MS Trollfjord med slik kraft. Ifølge Dagbladet skal ingen av de sju som ble sendt til sjukehus være alvorlig skadd:

- Seks av gjestene som ble tatt med til legesjekk ble kjørt til Ålesund og kom om bord igjen på skipet der. Den syvende og vedkommendes reisefølge, ble igjen i Molde, forteller pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten til Dagbladet.

Nye bølger og gamle bølger

Det skal ha vært kombinasjonen av bølger fra stormen siste døgn og urolig sjø etter tidligere uvær som førte til de spesielle bølgeforholda over Hustadvika fredag.

- Kapteinen på «MS Trollfjord» forteller at det var en del bølger, og at det var en spesielt stor bølge som traff skipet på skrå forfra, sier Knoph.

Sydgående «MS Trollfjord», som skulle forlatt Molde kl. 21.30 fredag kveld, lå til kai flere ekstra timer før den stevnet ut fjorden mot Ålesund. Forsinkelsen gjorde at den dro rett derfra til Bergen.

Kjempebølgen skal ikke ha gitt MS Trollfjord ytre skader, men røsket naturlig nok kraftig opp blant kopper og kar.