VInteren er i anmarsj, og vi har så vidt begynt å kjenne på lavere temperaturer, sterk vind og haglbyger. I helga vi har i vente er det også store muligheter for snøfall, også i lavliggende strøk, ifølge vakthavende meteorolog hos meteorologisk institutt, Geir Ottar Fjærlid.

– Møre og Romsdal får en nordvestlig luftstrøm over seg, og det bruker å bety snøfall. Det kan forventes snøfall helt ned i fjæra i enkelte deler av fylket, sier Fjærlid, og legger til at snøfallet ikke vil gi seg før mandag formiddag. Da vil det klarne opp.

I høytliggende strøk som Ørskogfjellet, Fursetfjellet og i Romsdalen kommer det til å bli ei snørik helg. Fredag kveld melder politiet om en lastebil som har kjørt seg fast på Ørskogfjellet, og forteller om dårlige kjøreforhold.

Selv om Yr.no ikke melder om snøfall i Molde og omegn, forteller Fjærlid at man må regne med snø i høyere strøk også her.

– Det er meldt nedbør, men blir det kaldt nok, faller den nedbøren som snø, og det er ikke bestandig Yrs målinger er raske nok til å fange opp de endringene vi ser her, sier han.