De første som kom til småbåthavna på Røsok på Harøya oppdaget fort at noe ikke var som det skulle. En film av olje dekte hele havnebassenget. Det viste seg å være båten «Nemi» som hadde sunket. Det er partsrederiet Elvira Fisk AS som eier båten. Sandøy brannvesen ble varslet i 09.45-tida, og kom raskt til stedet.

– Vi ringet havaristen inn med lenser for å forhindre oljesøl og begrense miljøskade i småbåthavna. Litt diesel hadde lekket ut i havna, og det klarer vi ikke å fange opp, men vi har ringet inn motorolja med absorberende lense, slik at den ikke sprer seg, sier brannsjef i Sandøy kommune, Kim-Andrè Breivik til Rbnett.

– Kan dere si noe om årsaken til havariet?

– Det er en sak for forsikringsselskapet, som er på vei hit nå. Båten lå på bunnen da vi kom, det er det vi vet, sier Breivik.

Ifølge en av båtens eiere, Jan Kåre Inderhaug, skal båten ha rundt 140 liter diesel, 50 liter smørolje og 50 liter hydraulikkolje om bord. Inderhaug var i småbåthavna så seint som i går kveld, og da var det ingenting som så unormalt ut ved båten.

– Vi vet ikke hva som har skjedd med båten. Forsikringsselskapet og dykkere er på vei, sier medeier av båten Jan Kåre Brunvoll.

Like etter 14.20 melder Molde brannvesen via Twitter at brannbåten er på vei til Harøya for å bistå Sandøy brannvesen  med mer lenseutstyr i forbindelse med havariet.