NSB innstiller på grunn av Veslemannen

Frykter at togsett ikke kommer seg ut fra Åndalsnes.

Togtrafikken mellom Bjorli og Åndalsnes er stengt på grunn av rasfare ved fjellet Mannen i Rauma kommune. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

Nyheter

I likhet med forrige uke når farenivået for Veslemannen ble oransje, innstiller NSB avganger fra Åndalsnes. Fredag melder de at ettermiddagsavgangene fra Åndalsnes blir erstattet med alternativ transport.

– Vi innstiller avganger for å ikke risikere å få togsett "stengt inne" på Åndalsnes. Det skaper utfordringer for oss med tanke på trafikkavvikling og personell, sier markedssjeffor NSB Nord, Hilde Lyng, til Åndalsnes Avis(+).

Samtidig som NSB velger å ikke kjøre, fortsetter Green Cargo å kjøre godstog.

Raumabanen er altså ikke stengt, slik artikkelen kunne gi inntrykk av tidligere. Bane Nor, som har ansvaret for Raumabanen, har ikke stengt banen, det er kun NSB som har innstilt sine tog til Åndalsnes.