Setter inn miniubåt i søket etter savnet person i Seljordsvatnet

Én person er fortsatt savnet etter båtulykken i Seljordsvannet, hvor to skoleelever omkom. – Dette vil prege skolen i lang tid, sier rektor på skolen.

Leting pågår etter en person som er savnet etter at en båt med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

Politiet har satt inn en miniubåt i søket etter den savnede.

– Det har vært folk i området i hele natt, i tillegg til en miniubåt, forteller operasjonsleder i politiet Jørn Gustav Larsen til  NRK.

Ulykken skjedde da en liten fritidsbåt med seks personer om bord kantret på Seljordsvatnet i Telemark i 14-tiden torsdag. To menn på 20 og 19 år døde etter å ha havnet i vannet, mens en tredje fortsatt er savnet. De andre klarte å redde seg i land.

Alle de involverte er tilknyttet voksenopplæringen i Nome i Bø, men de hadde høstferie og dro ut på tur i privat regi da ulykken skjedde.

Rektor Marianne Dahlseng sier både elever og ansatte reagerte med sorg på den triste og tragiske hendelsen.

– Våre tanker går nå til de involverte og deres pårørende. Dette vil prege skolen vår framover, sier hun.

Den første av de tre ble funnet en times tid senere. Noe under to timer etter ble ytterligere en mann funnet. Begge ble fløyet til Rikshospitalet i Oslo. Tidlig torsdag kveld opplyste sykehuset at de to, en 20 og en 19 år gammel mann, var erklært døde.

Ifølge redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge hadde ingen av de seks redningsvest på seg.

Helikoptersøk

Letingen etter den tredje savnede fortsatte natt til fredag. Politiet hadde innsatsleder på plass og noe bakkemannskap, men mørke og vanskelig leteområde begrenset søket. Det blir også søkt med en miniubåt.

– Vi har noen båter fra Røde Kors ute på vannet. Fredag morgen er planen å sette inn mer bakkeressurser, blant annet fra Sivilforsvaret, mannskap fra Røde Kors og eventuelt et varmesøkende helikopter. Det vil vi ta en vurdering på når det lysner, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Larsen legger til at politiet fortsatt er i redningsfasen i og med at de søker på land.

– Vi holder fullt trykk på dette nå. Så får vi se hvor lenge vi holder på, sier han.

– Elever fra voksenopplæringen

Ifølge  Aftenposten er de involverte fem elever og en lærer fra Nome og Bø voksenopplæring. Elevene er bosatt i Bø kommune – nabokommunen til Seljordder ulykken skjedde.

– Hele kommunens apparat er mobilisert. Vi håndterer dette slik det skal håndteres, sier ordfører Olav Kasland i Bø til NTB.

Nome og Bø voksenopplæring har 180 elever og gir blant annet norskopplæring for nyankomne flyktninger. Skolen er i disse dager stengt for høstferie.

NRK opplyste torsdag kveld at politiet arbeider med å kontakte de pårørende. Skolens rektor Marianne Dahlsen tar nyhetene tungt.

– Ulykken er en tragisk hendelse. Det var en tur i privat regi. Det ser ut til at en av våre lærere og en eller flere av våre elever er involvert. Elevene vil bli ivaretatt fredag og i tiden fremover, sier hun.