Da vi snakket med Rauma-ordfører Lars Olav Hustad i 23-tida, kunne han bekrefta at alle beboerne under fjellet Mannen nå er evakuert. Det dreier seg om til sammen 11 personer fordelt på fire husstander på Lyngheim. Beboerne i to av husstandene har ifølge NTB blitt fraktet til en campinghytte ikke langt fra Mannen, mens beboerne i de to andre husstandene har ordnet seg privat innkvartering.

– Evakueringen har skjedd smertefritt og etter et opplegg som har hatt klart lenge, sier ordføreren til Romsdals Budstikke.

Han legger til at beboerne har vært forberedt på at noe kunne skje. I 22-tida fikk de beskjed om å forlate husene sine.

Da Romsdals Budstikke var i området i 23-tida, var alt stille og rolig. En politipatrulje kom etter hvert til.  Politifolk vi snakket med sa at det ville komme folk fra Sivilforsvaret for å holde vakt etter hvert slik det har vært ved tidligere evakuering.

Ferdselsforbud

I tillegg har pollitiet sendt ut varsel om ferdsels og oppholdsforbud i området, besluttet av politimesteren. Dette meldte politiet også selv på Twitter like etter midnatt.

Dette er fjerde gang beboerne blir evakuert etter at farenivået for ras er økt til rødt. Det samme skjedde i oktober 2014, i september 2015 og i august 2016.

– De opplever dette som veldig slitsomt. Dette er fjerde evakueringen de er med på, og det tar på å leve slik, sier ordføreren til NTB.

Kan rase alt i natt

Ordføreren satt selv sammen med kommunens beredskapsgruppe og representanter fra NVE på Rauma hotell. Der vil de følge utviklingen utover natta. Det er planlagt å spyle vann ned i fjellpartiet for å framskynde raset. Dette kan skje alt i natt, men det er usikkert hvor stor effekt det vil ha kombinert med nedbøren som faller naturlig akkurat nå.

Det er tillyst pressebrief i Rauma kulturhus klokka 08 fredag morgen.

Det er innført ferdselsforbud i området. Politet var på plass på Horgheim seint torsdag kveld. Sivilforsvaret vil komme og holde vakt ved området. Foto: Ottar Rydjord
Sjefgeolog i NVE, Lars Harad Blikra, og ordfører Lars Olav Hustad. FOTO: ERIK BIRKELAND