Konsernsjef Rune Martinussen synes det er godt at en spennende prosess rundt oppkjøp av aksjemajoriteten i Glamox AS nå er landet.

Fredag ble det kjent at Triton ASA kjøper opp Arendals Fossekompani ASAs aksjepost på 75,16 prosent. De resterende 24,7 prosentene beholder Erik Must som kjøpte seg inn i Glamox i 1982. Must eier en del av Arendals Fossekompani også.

– Man kunne frykte at vi ble kjøpt opp av en stor konkurrent, og det er vi godt fornøyd med at ikke skjedde. Mange ansatte har nok vært spent, sier Martinussen.

Han forteller at de ansatte allerede i april og mai ble informert om prosessen. Samarbeidet mellom ledelse, ansatterepresentanter og enkelte nøkkelmedarbeidere i firmaet har vært bra.

– Mange har nok vært spente, sier konsernsjefen.

Gevinst på 2,1 milliard

Det er Arendals Fossekompani som har kjørt prosessen med salget. Gevinsten ved salget skal være på 2,1 milliarder kroner.

– Det er sånn det skal fungere. På 2000-tallet, når det så svart ut for Glamox, kjøpte de seg inn og berget bedriften. De har virkelig vært solide og langsiktige eiere, sier Martinussen og takker Arendals Fossekompani for det de har gjort for Glamox.

– Den nye eieren er et stort selskap som eier mange industribedrifter. De er i sin helhet profesjonelle eiere, og har mye kompetanse på strategi og oppkjøp. Vi gledere oss til å dra nytte av den kompetansen de kan tilføre oss, sier Martinussen til Rbnett lørdag.

– Vi vil fortsette som et selvstendig selskap, og har stor tro på dette. Vi skal etterhvert sette oss ned med de nye eierne og se på veien videre. Vi har en strategi som vi fortsetter å jobbe etter, men vi skal kanskje forsøke å spisse den, sier konsernsjefen.

Stort konsern

Glamox-konsernet har 1300 medarbeidere globalt, og rundt 350 ved fabrikken i Molde. Omsetningen i 2016 var på 2,5 milliarder kroner. Aksjeposten på 75,16 prosent, som blir overført i november eller desember, kjøpes for 2,7 milliarder kroner.

– Vi ønsker å støtte ledelsen og ansatte i Glamox som en stabil eier gjennom å investere i og støtte veksten og utviklingen i selskapet. Vi skal bidra med strategisk innsikt og operasjonell kunnskap fra denne bransjen. Vi ser frem til å samarbeide med ledelsen, styret og andre aksjonærer for å bygge et enda sterkere selskap, sier Peder Prahl, direktør og partner for Triton-fondene i pressemeldingen om oppkjøpet.

Triton-fondene har 30 selskaper i sin portefølje, med en samlet omsetning på 14,2 milliarder euro og omtrent 88 000 ansatte.