Fram til nå har politiet i Møre og Romsdal hatt to operasjonssentraler, en i Kristiansund og en i Ålesund.

Fra onsdag er alt samlet i en sentral - i Ålesund.

Mer robust

– Dette er svaret på en av utfordringene fra 22. juli-kommisjonen; større og mer robuste operasjonssentraler. Vi har nå samlet kompetansen både fra Kristiansund og Ålesund. Jeg er overbevist om at dette kommer til å bli veldig bra, uttaler politimester Ingar Bøen i Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

Like etter klokka 12 onsdag overtok den nye sentralen i Ålesund ansvaret for alle nye oppdrag som kommer inn til politiet fra hele distriktet.

Takk til Kristiansund

Politimesteren var selv i Kristiansund og fulgte arbeidet på det siste vaktsettet. Der benyttet han også anledningen til å takke personalet.

– Jeg vil rose dere for den motivasjonen og innsatsviljen dere har lagt for dagen etter at det ble klart at operasjonssentralen her skulle legges ned. Dette viser noe av det som faktisk bor i norske politifolk, sa politimester Bøen.

Operasjonssentralen i Møre og Romsdal er den syvende i rekken av nye operasjonssentraler i Norge, i følge pressemelsingen. De nye operasjonssentralene blir større og mer profesjonelle, med høyere bemanning og kompetanse enn før.  Det innebærer også at det etableres en felles rednings- og kriseledelse for hele politidistriktet.

Med ny perasjonssentral er også alle berørte bakenforliggende IKT- systemer oppgradert og tilpasset.

Politi og brann samles

I november blir operasjonssentralen samlokalisert med nødmeldesentralen for brann (110). Dette blir da den tredje operasjonssentralen i Norge som blir samlokalisert med en annen nødmeldesentral.