MOLDE: – Fotball og håndball i Molde har blitt satset mye på de siste åra, men vi må ikke glemme hvor viktig bredden i flere idretter er for byen vår, sier daglig leder i Molde Turnforening, Kari Frisvold Jenset.

Hun er frustrert over at prosjektet nå settes på vent igjen.

– Turnforeningen er tilgodesett i prosessen, og jeg opplever at kommunen virkelig ønsker at vi skal få en god turnhall. Samtidig slipper jeg ikke unna følelsen av å «bli satt sist i rekka», sier turnlederen.

Må tenke plan B

At anbudskonkurransen som skulle gi klubben sårt tiltrengte lokaler i nye Idrettens Hus strandet, gjør henne oppgitt.

Turnforeningen blir nødt til å tenke alternativt da de er usikker på om turnhall i Idrettens Hus lar seg realisere.

– Jeg stoler på at andre tar seg av prosessen videre. Vi forholder oss til byggestart. Men det er klart at man gjør seg tanker om en plan B når ting tar så lang tid. Vi har vært med siden idéfasen i 2009, sier hun.

Volda går foran

Foreningen leier av Angvik Eiendom i Moldehallen.

– Vi blir nok ikke kastet ut. Problemet er at vi har altfor liten plass. Med en liten ekstra hall kunne vi helt sikkert tatt inn 200–500 flere barn. Blant ungdom spesielt er det interesse for akrobatikk nå, men det krever bedre anlegg skal det være trygt for mange. Til og med Volda, som ikke har egen turnforening, bygger egen basishall for turn nå! påpeker Frisvold Jenset.

200 på venteliste

Hun lister opp en tett timeplan for de 850 medlemmene, med hele 200 (!) på venteliste.

– Noen gir opp når de havner på venteliste år etter år. Vi hadde en fullstappet Åpen dag i helga, og mange uttrykker stor frustrasjon over å bli stående på venteliste i årevis. Vi skulle gjerne tenke oss at det var plass til alle. At turnaktiviteten er så stor, bør politikerne være klar over, sier Frisvold Jenset.

– Jeg har noen ganger følt at «det ikke er så nøye med turn». Det er leit. Over tusen barn, ungdommer og voksne er faktisk innom oss i løpet av et år.

370 kampsportutøvere

I samme bygg samler Molde Taekwon-Do klubb rundt 370 hvitkledde utøvere i mange aldre til fjorten forskjellige økter.

– Hvordan dette ender, er det ingen som vet. Vi blir nødt til å tenke alternativt, skal vi sikre nok plass til alle utøverne våre, deriblant flere konkurranseutøvere på et høgt internasjonalt nivå. Å måtte gå tilbake til gymsaltreninger vil være et stort tilbakeskritt for oss, sier Torgeir Haukebø i klubben, som også er varamedlem i Molde Idrettsråd.

Svært uheldig uvisshet

Haukebø viser til at klubben har vært positiv til informasjonen fra Molde kommune og er positive til en intensjonsavtale med kommunen om å leie i nye Idrettens Hus.

– Med den usikkerheten vi har kjent på siden behandlinga av saka om Molde Idrettspark i fjor, er forsinkelsen av anbudsprosessen svært uheldig for idretten, sier han.

Da vedtok kommunestyret som kjent å renovere, ikke rive og bygge nytt, Idrettens Hus – stikk i strid med idrettens og rådmannens anbefaling.

– Vi har ingen konkret avtale og heller ikke en sluttdato, og må parallelt med planene for Idrettens Hus se på andre muligheter, sier Haukebø.

– Priser inn risiko

På vegne av Molde Idrettsråd understreker han at det viktigste er å skape aktivitet slik at Idretten ikke blir stående tom:

– Jeg håper selvfølgelig at man finner en løsning snarest Samtidig kan man lure på om rammen for renoveringen er for liten. Det er ikke «bare» å renovere et 40 år gammelt bygg. Det vet entreprenørene, som priser inn usikkerheten ved å komme over uforutsette ting i et slikt prosjekt, sier han.