Molde: Bedrifta på Kleive ble etablert i 1947. Og det er i forbindelse med 70-årsjubileet at Brødrene Midthaug nå skal ha åpen dag lørdag 23. september fra kl. 10 til 14.

Dette er første gang bedrifta arrangerer åpen dag.

– Ikke engang folk på Kleive vet hvordan det ser ut inne i fabrikken her. Mange tror nok fortsatt at vi bare lager stiger og flaggstenger, sier Karsten Midthaug som ser fram til å vise fram produksjonslokalene.

– Det vil være full produksjon mens vi har åpen dag. De som jobber ved maskinene vil fortelle om produksjonen, sier Midthaug.

Brødrene Midthaug har 77 ansatte i produksjon og hovedkontor på Kleive. Totalt med regionkontor for salg, prosjektledelse og montasje i Trondheim, Kleive, Ålesund, Bergen, Stavanger og Jessheim er det 113 ansatte i bedrifta. Omsetninga var i fjor på på 210 millioner kroner.

Til den åpne dagen er det lagt opp en egen løype i fabrikken med mange informasjonspunkt. Bedrifta på Kleive er Norges eneste produsent og ledende leverandør av strekkmetall, i tillegg til å være ledende produsent av trapper, rekkverk og balkonger.

– Vi har utstyr i fabrikken som ingen andre i Norge har. Det er både kostbart og avansert utstyr. Folk skal få et innblikk i hvordan produksjonen foregår, sier Midthaug.