MOLDE: Fersk registreringsstatistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at nybilsalget i Norge holder seg stabilt. Men i alle de tre største byene i Møre og Romsdal var det en nedgang i august, denne gangen størst i Romsdal.

BMW holder posisjonen som det mest solgte bilmerket i Romsdal hittil i 2017 med god avstand til Toyota og Volkswagen på de neste plassene.

BMW tok også topplasseringen i august i vårt distrikt, med knappest mulig margin foran Peugeot og Toyota.

Stadig flere leaser biler, leasingandelen er nå godt over 50 prosent.

Halvparten hybrid og el

Stadig flere går over til hybrid- og elbiler. Det fører også til merkbar nedgang i utslipp, som nå er nede i 87 g/km i gjennomsnitt.

I august var 32,7 prosent av alle nyregistreringer i Norge hybridbiler. 15,2 prosent var reine elbiler. Det blir samtidig lagt merke til at bruktimporten av elbiler har mer enn doblet seg fra august til fjor til samme måned i år.

I Norge er Volkswagen Golf den suverene bestselgeren hittil i år. I Romsdal må Golf se seg slått med én bil av den elektriske BMW i3.

Dieselandelen faller, og er nå nede på litt over 23 prosent. På det meste var andelen dieselbiler tre ganger høgere enn dette.

Peugeot 3008 er kåret årets bil i Europa 2017. Nå slår den også godt an i Romsdal, i august gikk den helt til topps. Foto: Olav Skjegstad