MOLDE: Ansatte ble informert om endringene på allmøte fredag formiddag etter vedtak i RBs styre fredag morgen. Bakgrunnen er at Polaris Media etablerer enhet for redaksjonell utvikling og analyse, etter god erfaring med dette i Amedia.

Loe Welde sa at han har veldig lyst på utfordringen:

– Målet er å gjøre en så god jobb dette året at konsernet viderefører satsinga utover prosjektperioden. Men ikke med meg som leder, nødvendigvis.

Han blir boende i Molde, og skal jobbe dels i Adressa-huset i Trondheim, dels i RB-huset og dels besøke de 34 mediehusa i Polaris Media, fra Gudbrandsdalen og Nordfjord til Alta.

Nye toppledere

Digitalredaktør Øyvind Brunvoll og økonomisjef Terje Brecke har også tidligere vært konstituert i topplederstillingene i Budstikka. Begge har vært ansatt i mange tiår og kjenner organisasjonen svært godt.

Brunvoll sier at viktigste utfordring blir å opprettholde og styrke Budstikkas posisjon i folks mediehverdag i sterk konkurranse med sosiale medier.

– Vi må synliggjøre viktigheten av mediehus som jobber etter pressas retningslinjer, og sette dagsorden med saker som er viktige i lokalmiljøet. Vi har gode produkt i dag, med papiravisa, Rbnett og radio 1fm.

På kommersiell side sier Brecke at Budstikka har levert gode resultat i flere år. Utfordringa er å fortsette med det.

– Hvorfor valgte dere Loe Welde som leder for ny enhet, Rise?

– I dag får vi mye data på hvordan og av hvem sakene våre leses, hvilke som utløser salg av abonnement, osv. For å bruke dataene rett, er det ekstremt viktig med sterk redaksjonell forståelse i tillegg til analytisk evne. Jobben krever også høg tillit og god evne til dialog med alle mediehusa. Ole Bjørner har alle egenskapene.

Ansattrepresentant Gjermund Kjøpstad beklager å miste en dyktig sjef i et år.

– Samtidig er det en viktig jobb han skal gjøre. Og løsningen med ny ledelse er god, sier han.

Bare menn

Budstikka har bare hatt én kvinnelig direktør og har nå kvinnelig nyhetsredaktør.

– Hvorfor brukte ikke styret muligheten til å få kvinnelig toppleder?

– Brunvoll og Brecke er stedfortredende i dag, så vi fant det naturlig å følge den ordningen, sier styreleder Harald Rise.