– At vi har kommet så godt ut med læreplasser i år er det vanskelig å si helt konkret, men vi har tro på at den aksjonen som vi har hatt gående både i fjor og i år har hatt virkning. I tillegg har nok Nordmøre og Sunnmøre merket utfordringene i oljerelatert industri mer, sier seksjonsleder Inger Sjømæling i Møre og Romsdal fylkeskommune. Sjømæling trekker fram Brunvoll som en av flere bedrifter som er svært viktig når det gjelder læreplasser i regionen.

– Brunvoll er en svært viktig aktør for oss og de har vært utrolig flinke og villige til å ta inn lærlinger også i vanskelige tider. Vard Aukra og Midthaug er også gode. I tillegg har vi mange solide mindre bedrifter som tar inn lærlinger hvert år.

Det var ca. 1300 søkere som søkte om læreplass i år i Møre og Romsdal. Per dags dato så er det ca. 200 som står igjen og ikke har fått læreplass. Elektrirkerfaget, tømrerfaget, barne- og ungdomsarbeiderfaget, helsearbeiderfaget, sveisefaget og IKT-servicefaget er vanskeligst å skaffe læreplasser i.