Pensjonistforbundet i Møre og Romsdal inviterer til åpent debattmøte i Rådhuset onsdag 23. august klokka 17.00. Pensjonistforbundet ønsker å få nærkontakt med politikerne fra Møre og Romsdal som ønsker seg inn på Stortinget etter valget 11. september. Ifølge forbundets leder, Mellvin Steinsvoll, er dette den eneste valgdebatten i Molde hvor de fleste toppkandidatene til årets stortingsvalg er til stede.

Blant sakene som skal tas opp er pensjon, forhandlingsrett i forbindelse med fastsettelse av pensjon, og andre viktige områder for pensjonistene. Toppkandidatene skal også bli utfordret på tema om kommuneøkonomi som sikrer god eldreomsorg, tilstrekkelig antall sykehjemsplasser gjennom øremerkede midler, tannhelse for eldre og økt satsing på aktivitetstilbud, i tillegg til mange fler relevante saker.

I panelet kommer toppkandidatene fra Senterpartiet, Høyre, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Sosialistisk venstreparti, Kristelig folkeparti og venstre.

Pensjonistene forventer godt forberedte politikre som har mest mulig konkrete svar på problemstillingene forbundet reiser, skriver de i en pressemelding. Videre skriver de at svarene politikerne gir forplikter, og vil bli betraktet som en kontrakt mellom pensjonistene i Møre og Romsdal og de kommende stortingspolitikerne fra fylket.