Rauma har 12 kirker og kapell.

– Spørsmålet er om vi klarer å drifte så mange kirker, eller om vi må tenke nytt og selge kirker til private, sier SV-politiker Per Arne Skomsø.

Driften av kirkene og kapellene skjer gjennom Kirkelig Fellesråd. Kommunen gir et tilskudd til Kirkelig Fellesråd til dette formålet.

Bekymringene knyttet til drift av kirkene, kom til overflata i formannskapet i Rauma tirsdag. Ordfører Lars Olav Hustad orienterte da om møter med fellesrådet om planene for ny kirke på Åndalsnes. Flere av politikerne i formannskapet hadde spørsmål rundt økonomien.

- Hvordan skal Kirkelig Fellesråd få råd til å bygge ny kirke på Åndalsnes. De har jo ikke penger, sa Reidar Brude (Frp).

Han lurte på hvilken forpliktelse kommunen må påta seg dersom det skal komme et nytt kirkebygg til titalls millioner kroner.

Ordfører Hustad svarte at prosjekt kan planlegges og realiseres selv om utbyggeren ikke har mange millioner kroner på bok når man stater.

- Hva vil må kommunen stille opp med? spurte Brude.

- Det vil sikkert komme en henvendelse til kommunen om å stille garanti på et visst beløp. Da denne saka ble drøftet i møte med menighetsrådene i Rauma, var ingen negativ til ny kirke på Åndalsnes, men flere var skeptisk til om ei ny kirke vil gå ut over driften av andre kirker og kapell, forklarte Hustad.

– Seks ganger så mange kirker som landssnittet

Per Arne Skomsø (SV) delte bekymringen. Han reiste spørsmålet om man klarer å drifte alle kirkene og kapellene videre.

- Rauma har seks ganger så mange kirker som landsgjennomsnittet av kommuner.  Klarer vi å drifte så mange kirker videre? Mange av kirkene har behov for utbedringer. Må vi tenke på å selge noen kirker til private. Det er ikke gitt at kommunen har penger til økte driftsutgifter til kirkene, sa Skomsø.

Ordfører Hustad sier til Romsdals Budstikke at tilskuddet Rauma kommune bidrar med til kirkedrift, ikke har vært noe tema tidligere i den politiske debatten.

Spørsmålet dukket opp i forbindelse med en orientering om møter rundt planene for nytt kirkebygg på Åndalsnes.