Molde kommune har bedt næringslivet om hjelp for å finansiere Sjøfronten. Prosjektet er foreløpig bregenet til å koste 130 millioner kroner. Kommunen har satt som en betingelse at private aktører stiller med 10 millioner kroner.

Molde Næringsforum (NMF) koordinerer arbeidet med å få på plass penger fra de private. Torsdag ettermiddag møttes gårdeiere i det aktuelle området til informasjonsmøte om saka. Kommunen ønsker at en endelig avklaring på de privates bidrag skal være på plass innen utgangen av denne måneden. Alternativet er at kommunen dropper Torget i første del av prosjektet. Det tror vi er uheldig.

Sjøfronten er et viktig prosjekt for Molde som by. Vi tror at prosjektet også vil bidra til å gjøre Molde sentrum mer attraktivt. Prosjektet beskrives som en revitalisering av «hjerte i byen». Vi tror det er riktig at kommunen legger opp til at Sjøfronten skal bli et felles løft. Prosjektet vil i stor grad finansieres gjennom offentlige midler men ved å invitere private inn sikrer man et breiere eierskap til prosjektet. Skal Sjøfronten bli en suksess er samspill mellom offentlige og private interesser en nøkkel. Molde Næringsforum viser i innkallingen til møtet til at Molde kommune har tradisjoner for slike felles løft og viser blant annet til flyplassen, badeland og stadion.

Utfordringen med de privates bidrag er å finne en form og fordeling som oppfattes som rettferdig. Skal man tolke stemningen etter torsdagens møte skal det være mulig. Det har vært viktig å få på plass et bidrag fra aktører som ikke er gårdeiere. Med forbehold om at gårdeierne stiller med sin andel er det gitt slike tilsagn på 3,9 millioner korner.

Det er snakk om mye penger for gardeierne, og fristen kan for noen oppfattes som kort. Samtidig henger tidsplanen sammen med ønsket om en avklaring i kommunestyret i midten av september, og videre realisering av prosjektet

Sjøfronten er et viktig prosjekt for Molde sentrum. Vi håper at det kan bidra til å skape et levende sentrum. Det vil også mange av gardeierne i byen tjene på.