Mandag går startskuddet for valgsendingene på TV

Mandag sparker både TV 2 og NRK i gang sine valgsendinger. Begge deler skjer under Arendalsuka, den politiske stormønstringen i sørlandsbyen.

TV 2 starter med en statsministerduell mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre mandag klokken 18.45 ledet av Arill Riise. Senere på kvelden blir det partilederdebatt på NRK, ledet av Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen. De to skal i alt lede fire partilederdebatter, alle utenfor Oslo. I tillegg til Arendal blir det partilederdebatt fra Hoven ved kanten av Jostedalsbreen, fra Tromsø og den siste fra Bergen 8. september.

TV 2 sender partilederdebatt fra sitt studio i Oslo 7. september med Arill Riise som debattleder.

Biltur med partilederne

I de siste tre ukene før valget sender TV 2 valgstudio rett før 21-nyhetene mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og søndag. NRK sender valgmagasin hver ukedag fra mandag til torsdag i fire uker fram mot valgdagen.

NRK tar også tempen på valgkampen Norge rundt i programmet Norge stemmer, mens TV 2 inviterer partilederne med på biltur med politisk reporter Linn Wiik. Kanalen lover biltur med partilederne bak rattet – og uten kommunikasjonsrådgivere til stede.

– Her får jeg partilederne helt på tomannshånd, noe man sjelden gjør. Når de i tillegg må tenke på giring og blinklys og trafikk, håper jeg på å få litt andre svar enn man vanligvis får i et vanlig intervju. Dette skal gi folk noe annet, sier Linn Wiik.

Partilederutspørring

TV 2 satser også på partilederutspørring, der programleder Yvonne Fondenes utfordrer alle partilederne etter tur. I tillegg inviterer Øyvind Brigg politikere til debatt i studio i Oslo, og det inviteres til politisk nachspiel direkte fra utestedet Rodin’s i Oslo sentrum i programmet Valgstudio nachspiel. Begge programmene sendes fra mandag til torsdag de siste to ukene før valget.

NRK lover faktasjekk i programmet Detektor leder av Fredrik Solvang. Her ettergås politikernes utsagn, og det undersøkes om de er korrekte. NRK inviterer også alle partilederne til et talkshow hver fredag, ledet av Atle Bjurstrøm og Live Nelvik. Målet er å få dem til å senke skuldrene, melder NRK, som håper på løs stemning, gode samtaler og sprudlende humør.

NRK satser også på åtte lokale folkemøter fra henholdsvis Bergen, Stjørdal, Husøy, Hedmark, Møre og Romsdal, Hammerfest, Oslo og Trondheim. Programmene sendes på NRK2 og nrk.no.

– Sosiale medier vil få en viktig rolle under årets valgkamp, noe som speiles i NRKs dekning i år. På Facebook, Instagram, Snapchat og Twitter blir det direktesendinger, dueller og innhold tilpasset både unge og voksne, skriver NRK om sin valgdekning.

Både NRK og TV 2 lover selvsagt omfattende dekning på valgkvelden 11. september og på valgnatta når stemmer skal telles over hele landet.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Nyheter

Laveste befolkningsvekst på over ti år

Ikke siden 2005 har befolkningsveksten vært lavere i andre kvartal i Norge.

Kraftig vekst i barnetallet i Fræna de siste tre månedene skaper ny optimisme

– Vi sikter mot 10.000

Fræna utmerker seg med høyest vekst i barnetallet blant romsdalskommunene.

Elev skadd i voldshendelse ved ungdomsskole

En skoleelev ble skadd i en voldshendelse ved Namsos ungdomsskole mandag morgen. Politiet har pågrepet en person.

Spennende dag for nye førsteklassinger

På Haukås skole i Fræna fikk Liam og 31 andre seksåringer sitt aller første møte med livet som skoleelever.

Alle med ungdomsrett har fått plass

Etter andreinntaket til videregåande skole, har 91 prosent fått ønsket oppfylt.

– Vi er overveldet over all hjelp

Dave Watts og Nadia Hicks er fremdeles i Molde, men håper å få fortsette ferieturen sin.

– Vi sikter mot 10.000

Fræna utmerker seg med høyest vekst i barnetallet blant romsdalskommunene.

Laveste befolkningsvekst på over ti år

Ikke siden 2005 har befolkningsveksten vært lavere i andre kvartal i Norge.