Kan bli solgt Glamox er i spill og kan bli solgt. Glamox-fabrikken i Molde er byens største industriarbeidsplass. (Foto: Bjørn Brunvoll)

Kan bli solgt Glamox er i spill og kan bli solgt. Glamox-fabrikken i Molde er byens største industriarbeidsplass. Foto: Bjørn Brunvoll

- Har tro på Glamox

Must-familien vil ikke selge sin private andel i Glamox på 24,7 prosent.

Det forteller Erik Must til Dagens Næringsliv (krever abonnement) fredag. Selv om Arendals Fossekompani (AFK) skulle selge seg ut av Molde-bedriften, ønsker Must og familien å beholde sitt private eierskap i Glamox.

- Vi har vært aksjonær i bedriften siden siden 1982. Vi har fortsatt tro på bedriften og vil videreføre vårt langsiktige eierskap, sier Must til avisen.

Budrunde i august

Erik Must og hans familie eier direkte 24,7 prosent av Glamox, mens AFK er hovedaksjonær med 75,16 prosent. Must Invest AS er også en av de tre største aksjonærene i AFK med 25,19 prosent. Must-familien eier dermed indirekte ytterligere 18,9 prosent av Glamox. Uansett om hovedaksjonær Arendals Fossekompani skulle selge seg ned i Glamox ønsker altså Must å beholde det direkte eierskapet på 24,7 prosent.

AFK har varslet at selskapet ser på «strategiske alternativer» for Glamox og kan komme til å selge seg ned. Ifølge Dagens Næringsliv har en hyret meglerhusene ABG Sundal Collier og SEB i salgsprosessen. Det skal allerede ha blitt sendt ut informasjonspakker om Glamox. Første budrunde går i slutten av august, skriver DN.

Glamox er Moldes største arbeidsgiver og ifølge DN utgjør Glamox omtrent halvparten av hele markedsverdien til AFK på 6,6 milliarder kroner.

- Er langsiktige

Ovenfor Dagens Næringsliv sier Erik Must at det er forskjell på hva som er riktig for Must-familien og hva som er riktig for AFK.

- Jeg har vært langsiktig eier i både Gyldendal, Norges Handels- og sjøfartstidende, Glamox og mange andre selskaper. Vi er langsiktige, det gjelder medier og det gjelder industri, sier Must.

Mer å lese på Rbnett:
 
Leses nå
 
Nyheter

Penger og pensjon fikk fart på eldredebatt

Kutt i pensjonen for gifte og samboende og Arbeiderpartiets ønske om endringer i pensjonsreformen fikk opp temperaturen på eldredebatten i rådhuset i Molde onsdag kveld.

Elleveåring skutt i foten med softgun

Politiet leter etter to militærkledde personer på Tynset.

Paragliderulykke på Sunnmøre

Kvinne henta ut frå Valderøyfjellet i Giske kommune.

Leilighet gikk én million over takst

Rekordstort oppmøte på visning av sentrumsnær leilighet i Molde.

Har du Peiling?

Ny appen Peiling viser prisnivået hos dagligvarebutikkene i Norge.

Penger og pensjon fikk fart på eldredebatt

Høg temperaturen på eldredebatten i rådhuset i Molde onsdag kveld.

Leilighet gikk én million over takst

Rekordstort oppmøte på visning av sentrumsnær leilighet i Molde.

Til sjukehus etter paragliderulykke

Kvinne landa på fjellhylle i Giske.