Fikk tillatelse

Politimesteren ga Top Gear tillatelse til å gjennomføre filmopptak flere steder i fylket i perioden fra 21. til 24. juni, herunder til å overskride stedlige fartsgrenser opp mot maksimalt 140 km/t på nærmere angitte strekninger, tidspunkter og vilkår.

Statens vegvesen ga tillatelse til periodevis stengning av veien på angitte strekninger i forbindelse med filmopptakene, også under nærmere angitte vilkår.

Kjørte 244 km/t

Politiet iverksatte på denne bakgrunn etterforskning av saken, og tillatelsen til å overskride fartsgrensene i forbindelse med filmopptak ble tilbakekalt.

Henlegger saken

I en pressemelding fredag opplyser politiinspektør Ove Brudevoll at politiet har etterforsket saken gjennom innhenting av tilgjengelig dokumentasjon og vitneavhør.

– Saken ble i dag henlagt på grunn av mangel på opplysning om gjerningsmannen (ukjent gjerningsmann). Det har ikke latt seg gjøre å bringe full klarhet i de nøyaktige tidspunktene for når de kortvarige stengningene av vegstrekningene har blitt gjennomført, og hvilke kjøretøy som har kjørt på de aktuelle strekningene på de aktuelle tidspunkt. Politiet har således heller ikke kunne identifisere bilfører(e) som kan mistenkes for hastighetsoverskridelsene, skriver Brudevoll i pressemeldingen.