Førsteinntaket for fylkets videregående skoler er klart. Totalt har 9548 søkere fått tilbud om plass i den videregående skolen i Møre og Romsdal for skoleåret 2017/2018. Etter førsteinntaket står 162 søkere med ungdomsrett uten plass i Vg1, mens det er henholdsvis 62 og 44 søkere med ungdomsrett uten plass i Vg2 og Vg3. Totalt er det 268 søkere med rett som fremdeles ikke vet hvor de skal studere til høsten.

Geir Løkhaug, seksjonsleder i utdanningsavdelingen, lover at alle med ungdomsrett vil få plass.

– Det er en god del bevegelse på ventelisten i løpet av sommeren. Det er faktisk færre på ventelisten i år enn tidligere, så jeg kan love at alle som har rett på studieplass vil få det.

Andreinntaket vil skjer rundt 7. august og da vil alle de resterende søkerne med ungdomsrett få tilbud om studieplass.

Mest populært

Studiespesialisering er, som tidligere år, dit hvor flest søker seg. Totalt i fylket er det over 1100 søkere på dette studiet. Det er ventelister på flere av studiene. Dette gjelder blant annet elektrofag og idrettsfag.

De studiene som har hatt størst økning i antall søkere er idrettsfag, naturbruk og musikk.

Det finnes fremdeles ledige plasser på alle skolene i vårt område. Hvilke studier som har ledige plasser varierer. På Molde VGS har 772 på tilbud om studieplass. Totalt kan skolen ta inn 829 studenter for skoleåret 2017/2018. På Romsdal VGS er 765 av 806 plasser fylt opp.

For full oversikt over opptaket, sjekk ut fylkets hjemmeside (ekstern lenke).