8. juli, når sommertoget til NRK ruller inn på Åndalsnes stasjon, er det mye som skjer på Åndalsnes. Bare 100 meter fra perrongen, foran Tindesenteret, skal festvalen arrangere et loppemarked med turklær og -utstyr.

Pengene som kommer inn skal gå til et spesielt prosjekt, der barn av foreldre som har eller har hatt kreft skal få komme på camp.

– Det var vår tidligere festivalsjef, Christel Siem, som opprinnelig lanserte tanken om dette, forteller Sylte. I vår gikk Siem bort, men mange av ideene hun kom med vil leve videre.

– Jeg har trua på dette. Mange har sagt de skal rydde skapene sine, sier Sylte. Allerede ligger det både sekker, jakker og fjellsko i den spesiallagede returboksen som Grande i Innfjorden har laget til prosjektet og som er satt ut i foajeen på tindesenteret.

– Det som leveres skal være helt, rent og klar for nye turopplevelser, forteller festivalsjefen.

Gamle Molde stadion

Arnstein Salthammer Eide, for tiden daglig leder i Molde og Romsdal Turistforening har også blitt med på prosjektet. Derfor er tanken at det også i nær framtid settes opp en dunk ved hovedinnganen til gamle Molde stadion, der turistforeninga har kontorer. Hvis de ikke får ordnet en dunk, kan man levere det ved hovedinntangen.

– Her kan man levere til cirka 5. juli, sier han, som håper på god oppslutning blant turfolket.

– Det er så klart også en miljøgevinst i at turutstyret brukes på nytt, sier Sylte.

Camp neste år

Ida Siem i komitéen har ifølge Sylte sendt melding til alle guider som kommer opp til festivalen, for å få samlet litt rundt om i landet.

Neste år blir det da camp, der de er i dialog med kreftforeninga, som har greie på hvordan man best gjør dette.

– Så stiller vi med aktiviteter og guider og den kompetansen vi har, sier Sylte.