Også mandag er flere av Norwegians avganger innstilt. Ifølge Avinors oversikt ble avgangen fra Haugesund til Oslo klokka 6.30 kansellert. I tillegg er flygninger tur-retur Krakow og København innstilt mandag ettermiddag.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å operere i henhold til ruteplanen, men vi kan ikke utelukke uregelmessigheter siden vi også har noen følgeforsinkelser fra helgen, skriver presseansvarlig Daniel Kirchhoff i Norwegian i en epost til NTB mandag morgen.

Ifølge NRK er flere hundre nordmenn blitt rammet i løpet av helgen, flere av dem på flyplasser i utlandet. Andre har blitt sittende fast i Norge og har ikke kommet seg av gårde på ferie.

Norwegian beklager

–Vi skal gjøre det vi kan for å få passasjerene fram til reisemålet, men vi opplever dessverre at det på mange ruter er veldig vanskelig å finne alternativ transport. Vi prøver både å finne muligheter i eget nettverk og ser på billetter hos andre selskaper. I flere tilfeller har vi også oppfordret passasjerer til å se om de kan finne alternativ transport på egen hånd, sier Kirchhoff.

– Dersom det skulle oppstå forsinkelser eller kanselleringer, vil passasjerer få direkte beskjed så fort som mulig. Vi vil gjøre alt vi kan for at færrest mulig blir berørt. Igjen beklager vi overfor de berørte passasjerene, samtidig som vi fullt ut forstår frustrasjonen deres, sier Kirchhoff.

Skolekorps berørt

Søndag ble seks flygninger fra Gardermoen innstilt. Blant dem som ble rammet, var Minde skoles musikkorps, som skulle til Berlin søndag kveld. I stedet måtte de overnatte på hotell, og mandag besluttet korpset å avlyse hele turen, melder Dagbladet.

– Vi har planlagt 60-års jubileumstur i tre år. Utallige dugnadstimer og mye arbeid med planlegging er lagt ned. Dette er ufattelig trist, sier dirigent Berit Skorpen til Bergensavisen.

Et annet skolekorps, Tenor fra Indre Østfold, måtte skrinlegge hele sin tur til Genève i Sveits da flygningen ble kansellert søndag morgen, skriver NRK.

I fjor måtte Norwegian kansellere 18 flygninger den første helgen i juli. Til sammen ble mellom 4.000 og 5.000 passasjerer rammet.