Det var natt til 22. mai at tre menn i begynnelsen av 20-åra kjørte rundt på Gossen og knuste flere vindusruter. Ugjerningen ble gjort med luftgevær, og de som ble beskutt opplevde det som svært ubehagelig.

– En av dem som ble beskutt hjalp oss med informasjon om hvem vi burde snakke med. Da vi fikk tatt kontakt, innrømte de forholdene ganske raskt, sier politiførstebetjent Dag Kringstad.

Han forteller at det var en av guttene som brukte familiens luftgevær, mens de to andre var medvirkende. Den ene av disse kjørte bilen de tre brukte fra sted til sted.

Forelegg og erstatning

To av de involverte er fra Auka, mens tredjemann er fra en nabokommune. Saka blir nå avsluttet på lensmannskontoret, før den blir sendt over til politiets jurist. Kringstad kan likevel gi guttene en antydning om hva som venter.

– Den som har skutt med luftgevær vil antakelig få et forelegg. Og så blir det opplagt et erstatningskrav for de knuste vinduene. De var til dels svært store, så det kan bli mange titusener. I tillegg vil nok juristen vurdere beslag av førerkortet til sjåføren, sier Kringstad.

Ingen motiv

Luftgeværet har på lovlig vis tilhørt familien til den ene av de involverte, men kan bli vurdert inndratt.

– Det er krevende å bevise graden av medvirkning, men det jobber vi med nå. Og så kommer vi tilbake til straffen når juristen har vurdert saka.

– Har dere funnet noe motiv bak skytingen?

– Nei, det har vi ikke fått noe godt svar på. Slik det ser ut, har de ikke hatt noe motiv for å gjøre hærverk, og heller ikke noen grunn til å sette de tre åstedene i sammenheng. De virker å være ganske tilfeldig utvalgt i løpet av den kvelden, sier Kringstad.

Det ene stedet som ble beskutt var pinsemenigheten Klippen på Sporsem, mens de to andre vinduene som knuste var bolighus. Alle ble beskutt i løpet av en times tid.

– Slike saker kan ofte være vanskelige å oppklare, men vi er veldig glad for at vi har lyktes her. Det har florert med mistanker og kommentarer på nettet, derfor er det ekstra greit å ha saka oppklart, slik at ingen andre føler seg uthengt eller mistenk uten grunn, sier Kringstad.