Top Gear-innspillingen i Møre og Romsdal begynner allerede i morgen. Det bekrefter Frode Gjøsund, operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, til Romsdals Budstikke.

– De skal ha innspilling flere plasser denne uken. Enkelte veistrekninger vil bli midlertidig stengt i forbindelse med dette, sier han.

Etter hva Romsdals Budstikke erfarer, er et stort team på mellom 30 og 40 personer, med utstyr og biler, allerede på plass i Molde.

Tett program

Slik ser programmet ut for de kommende dagene:

Onsdag 21. juni

  • Atlanterhavsvegen

  • Atlanterhavstunnelen

  • Gjemnessundbrua

Torsdag 22. juni

  • Molde lufthavn

  • Atlanterhavsvegen

  • Atlanterhavstunnelen

  • Rødven R64

  • Trollstigen

Fredag 23. juni

  • Rauma travbane

  • Trollstigen

  • Liabygda

  • Vengedalen

Lørdag 24. juni

  • Gamle E136 rundt Vågstrandstunnelen og Måndalstunnelen

  • Innfjorden E136

Philip Fleming i BBCs kommunikasjonsavdeling sier til Romsdals Budstikke at det vil være veldig vanskelig å se noe som helst av innspillingen, siden veiene skal stenges.

Måtte returnere

Rauma-lensmannen fikk i fjor mye pepper i sosiale medier etter at det i juni ble kjent at han sa nei til BBCs forespørsel om å få kjøre over fartsgrensene i Trollstigen.

Teamet bak Top Gear hadde nemlig også i 2016 planer om å gjøre innspillinger på Atlanterhavsvegen i Averøy kommune, i tillegg til Trollstigen, Måndalstunnelen og Vågstrandatunnelen i Rauma. Dette skulle skje lørdag 28. og søndag 29. mai.

De fikk innvilget søknadene om å stenge de aktuelle vegstrekningene under innspillingen, men Rauma-lensmannen skrev at det forutsatt at fartsgrensene ble overholdt. Dette gjaldt vegene i Rauma kommune.

Ifølge frilansjournalist Erik Hattrem førte dette til at Top Gear trakk seg fra planene kvelden før innspillingen skulle starte.

– Top Gear-teamet fikk imidlertid aldri et formelt svar på søknaden om å midlertidig oppheve fartsgrensa på Atlanterhavsvegen. Det kan like godt være dette som gjorde at de trakk seg fra innspillingen, tror lensmann i Averøy, Stig Lyngstad. Det var han som fikk ansvaret for å gjøre vurderingene for denne vegstrekningen.

– Den norske søkeren til Top Gear sa til meg at det ikke var så nøye i Trollstigen, det var godt nok med fartsgrensene der, sa Lyngstad til Rbnett i juni i fjor.

BBC sendte til slutt ut en pressemelding hvor de presiserte at innspillingen ikke ble avlyst på grunn av lensmannen:

Får bryte fartsgrensene

Gjøsund sier at politimesteren har gitt BBC tillatelse til å bryte fartsgrensene denne gangen.

– Det vil likevel være en øvre grense på de ulike innspillingsstedene. Skilting og dirigering vil føre til en trygg avvikling av det hele, sier han.

– Dette kan bli tidenes reklame for Møre og Romsdal. Jeg håper inderlig at de får bra vær, legger Gjøsund til.

– Profilert program med et stort publikum

– Dette er jo utrolig bra! Det har jo vært mange lignende saker med filming rundt i vårt område, men dette er jo et veldig profilert program med et stort publikum, så det er klart det er viktig.

Det sier assisterende reiselivsdirektør Torunn Dyrkorn i Visit Nordmøre & Romsdal. Hun var ikke klar over at Top Gear er i våre trakter før Romsdals Budstikke fortalte det tirsdag. Hun mener det er en veldig hyggelig nyhet.

– For oss er det sjølsagt viktig å få vist fram området vårt, sier hun.

Utenfor Seilet tirsdag formiddag observerte Romsdals Budstikke en strøken, hvit Porsche og flere leiebiler som trolig har tilknytning til det som skal skje de neste dagene. Foto: Trond Hustad