Tok hjem to gull i blomsterdekorering

Kaja Røshol og Anne Kine O. Pettersson gjorde rent bord på distriktmesterskapet i Ulsteinvik.

Vant Lørdag var det duket for distriktsmesterskap i blomsterdekorering i Ulsteinvik. Anne Kine Opstad Pettersson fra Molde Blomster tok gull i A-klassen, og Kaja Røshol fra Fræna Blomster tok gull i B-klassen.Foto: Privat

Nyheter

I helga kunne Norsk Blomsterhandlerforbund og Interflora Norge ønske velkommen til årets distriktsmesterskap i blomsterdekorering.

I Møre og Romsdal fant mesterskapet sted lørdag formiddag i et festivaltelt i Ulsteinvik sentrum. Her deltok totalt elleve deltagere fordelt på to klasser, A for faglærte og B for lærlinger.

Konkurransestart var klokken 10.00, og deltagerne fikk to overraskelsesoppgaver. De hadde tre timer, pluss en halvtimes pause mellom hver oppgave, på å gjennomføre.

21 år gamle Kaja Røshol fra Fræna Blomster stakk av med seieren i B-klassen.

– Dette var første gang Kaja deltok, så hun fikk nesten sjokk da resultatet ble kunngjort, sier læremester Anne Kine Opstad Pettersson ved Molde Blomster, som vant A-klassen og dermed ble årets distriktsmester 2017.

– Det er utrolig gøy at ungdommene gjør det så bra. Det er veldig viktig for faget vårt. Ungdommene er fremtiden, legger hun til.

Nå skal begge delta i norgesmesterskapet neste år. Dette blir første gang Røshol deltar.