Deler av kunnskapssektoren skal legges om, og 60 statlige arbeidsplasser flyttes ut av Oslo.

Blant annet vil Utdanningsdirektoratet og Senter for IKT i utdanningen bli slått sammen fra årsskiftet. Direktoratet vil ha hovedkontor i Oslo, men også virksomhet i Tromsø, Hamar og Molde. I løpet av fem år skal 20 årsverk flyttes ut av Oslo.

I januar i fjor la et ekspertutvalg fram en rapport om organiseringen. Kunnskapsdepartementet har i samarbeid med sektoren fulgt opp arbeidet. Torsdag ble omorganiseringene presentert.

− Jeg forstår at det kan være tøft å få beskjed om at jobben din skal flyttes til en annen kant av landet. De ansattes erfaring og kompetanse er verdifull. Jeg håper derfor at flest mulig av de ansatte ønsker å fortsette i sine stillinger etter flyttingen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

De 60 arbeidsplassene utgjør rundt 10 prosent av de berørte arbeidsplassene i Oslo.

Sekretariatene for foreldreutvalgene for barnehagene og grunnopplæringen blir flyttet fra Oslo til Bø i Telemark løpet av 2018.

Innenfor høyere utdanning vil regjeringen samle oppgaver fra en rekke ulike virksomheter i et forvaltningsorgan som skal levere tjenester til høyskoler og universiteter. Det nye organet får hovedkontor i Trondheim.