En mann i midten av 20-årene er i Romsdal tingrett dømt for å ha gitt feil opplysninger på meldeskjemaene til Nav, og dermed fått utbetalt 92.815 kroner mer enn han hadde krav på.

Feil antall timer

Mannen, som er fra Fræna, meldte seg arbeidsledig i desember 2012. Han var da i en deltidsjobb. Han fylte ut meldekort hver fjortende dag, men førte ikke på alle timene han jobbet.

Etter en stund gikk han over til en fulltidsjobb i en annen bedrift, men fortsatte å fylle ut meldekort.

Ifølge dommen fra tingretten, unnlot mannen å føre opp 805 av timene han jobbet i løpet av en periode på drøyt ni måneder.

Må i fengsel

Mannen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen. Retten mente imidlertid at han bevisst førte feil antall timer for å få mer penger utbetalt.

Selv om forholdet ligger noen år tilbake i tid, er ikke forsinkelsene i saka så store at det bryter med Den europeiske menneskerettskonvensjonen, skriver Romsdal tingrett i dommen.

Litt strafferabatt ble likevel gitt på grunn av lang saksbehandlingstid. Sorenskriver Svein Eikrem, som ledet retten, landet på at 18 dagers fengsel var riktig straff. Mannen ble også ilagt saksomkostninger på 5.000 kroner.