Fræna: Kjøkkenet for Elnesvågen og Søre Fræna har tilhold i Sentervegen i bygget som tidligere var helsesenteret for kommunen. Dette er under ombygging til leilighetsbygg, og kommunen skal være ute av bygget innen 1. januar 2018.

Under møtet i interimsfellesnemnda 23. mai orienterte rådmann Anders Skipenes om arbeidet som er i gang for å finne nye løsninger.

Arbeidsgruppe i gang

En arbeidsgruppe sammensatt av representanter fra Fræna og Eide har vært i arbeid nå i vinter og vår.

I arbeidet har deltakere fra institusjon- og kjøkkendrifta i Eide kommune vært med. Arbeidsgruppa har hatt fire møter, i tillegg til befaring i Averøy.

De var også på seminar om mathelse og ernæring i regi av Molde kommune i april.

To scenarier

Rådmannen ser to scenarier – kortsiktig fra årsskiftet og 6-8 år framover, og langsiktig etter at nytt kjøkken står ferdig.

Utreder tre modeller

Det arbeides med tre løsningsmodeller:

* Samarbeid med fylkeskommunen om nytt kjøkken lokalisert til Fræna videregående skole, både en kortsiktig løsning på «Toppen», og en langsiktig løsning med nytt tilbygg til Fræna videregående skole.

* Kjøpe tjenester fra Molde kommune.

* Etablere et midlertidig modulkjøkken.

Politisk signal

Kommunestyret i Fræna har signalisert at det ønsker førstnevnte alternativ, som er å få til en felles løsning sammen med fylkeskommunen ved Fræna videregående skole.

Forhandler

Alt dagen etter orienteringen i nemnda var kommunene i møte med fylkeskommunen, men foreløpig er det ikke noe nytt å melde.

– Vi er fortsatt i forhandlingsprosess på dette. Vi kommer med mer konkrete opplysninger så snart disse kan frigis, svarer Anders Skipenes på spørsmål fra Romsdals Budstikke.

«Toppen» en stund: Et alternativ er nytt kjøkken lokalisert til Fræna videregående skole, både kortsiktig løsning på «Toppen» (bildet), og en langsiktig løsning med nytt tilbygg til Fræna vgs, som ligger et par steinkast unna restaurant- og matfaglokalene nede i sentrum. Foto: Oddbjørn Harnes Foto: Oddbjørn Harnes
Anders Skipenes.FOTO: ERIK BIRKELAND Foto: ERIK BIRKELAND