Molde: Mannen, som er i midten av 20-åra, må svare for en rekke tiltalepunkt når saka mot ham skal opp i Romsdal tingrett i slutten av september.

Kjørte ruspåvirket uten lappen

Ifølge tiltalebeslutningen skal han fire ganger i løpet av tre uker i fjor sommer ha kjørt bil eller forsøkt å kjøre bil i ruspåvirket tilstand i Molde og omegn. Han står også tiltalt for å ha gjort det samme åtte måneder seinere.

Han må også svare for en bil han var i ulovlig besittelse av i juli i fjor, som tilhørte Fræna kommune. Han skal dessuten ha tatt en bil fra en privatperson uten lov, og brukt den en eller flere ganger.

Ved ett tilfelle skal mannen også ha satt på falske registreringsskilt på en bil han brukte.

Mannen skal ikke hatt gyldig førerkort, og må dermed svare for seks tilfeller av bilkjøring uten lappen.

Stjal stor båt

I fjor sommer skal han også ha stjålet en cabincruiser fra Tøndergård småbåthavn og brukt den på Moldefjorden.

Kjørte for fort

En annen gang skal mannen ha kjørt altfor fort, dette skjedde i Freifjordtunnelen, ifølge tiltalen.

Under en annen kjøretur skal han dessuten ha unnlatt å stanse for kontroll, selv om politiet ga ham signal om å stoppe bilen.

Han står også tiltalt for å ha tatt drosje fra Kristiansund til et sted i Fræna uten å ha betalt drosjeregningen på nesten 3.000 kroner.

Narko

Ifølge tiltalebeslutningen skal han også ved seks tilfeller ha skaffet seg og oppbevart narkotiske stoffer. I hovedsak dreier dette seg om amfetamin, GHB og diverse tabletter.

Mannen står også tiltalt for å ha brukt narko ved minst sju tilfeller.

Det er politiadvokat Laura Havdal som er påtaleansvarlig.