Den Måndalen-bosatte spanjolen Kilian Jornet fikk ved midnatt natt til mandag lokal tid endelig besteget verdens høgeste fjell.

Han besteg fjellet via den tradisjonelle ruten langs nordsiden på fjellet på 8848 meter. Mer utradisjonelt var det at han ikke hadde oksygen eller tau.

Fikk magesmerter

– Fram til jeg kom til 7700 meter gikk alt etter planen, og jeg følte meg bra. Men jeg begynte der å kjenne magesmerter, antagelig på grunn av et magevirus. Dermed gikk det saktere og jeg måtte stoppe for hvert steg og hente meg inn. Men jeg kom meg til toppen ved midnatt, sier Kilian Jornet til sin egen facebook-side og blogg.

På grunn av smertene avsluttet han forsøket etter 38 timer, da han kom ned til «Advanced Base Camp» på 6500 meter, framfor å gå helt ned dit han startet på 5100, slik han opprinnelig planla.

Bloggen blir oppdatert senere med mer informasjon.

Mount Everest var det siste av fjellene i Jornets prosjekt «Summits of my life!». Det handler om å bestige de mest monumentale fjellene i verden så raskt som mulig.

Fjellet har tatt flere liv

Gjennom internasjonale nyhetsbyråer har det gjennom helgen blitt informert om flere dødsfall på fjellet Mount Everest i Nepal.

En mann fra Australia, en amerikansk lege og en slovensk fjellklatrer omkom søndag. I tillegg er en indisk klatrer savnet.