Runar Bratli smiler om kapp med sola. Det gjør alle som er i Kringstadbukta lørdag. Det gjør alle som er ute. Det er 20 grader og full sommer. Folk tar helt av, og i byen er det tilsvarende rolig.

– En fantastisk måned

For mange handler det om å nyte i naturen, enten på stranda, i fjellet eller på sjøen. Fastlege Runar Bratli og familien valgte stranda.

– Vi må få av oss noen lag med klær og fylle på med D-vitamin. Gjerne en liten timinutters uten solkrem innledningsvis. Mai er en fantastisk måned. Iallfall slik årets mai har vært. Det finnes ikke finere sted å være nå, sier Bratli til Rbnett.

– Ikke veldig kaldt

Badesesongen er også formelt åpnet. Silje Bjørnevold Bugge (9) svømte som en delfin rundt i Kringstadbukta, mens mamma Solveig var glad hun kunne observere det hele fra land.

– For min del er det neppe aktuelt å bade før i juli, sier mamma.

– Det er kaldt i vannet, men ikke veldig kaldt, fastslår Silje (9).

– Jeg har svømt flere ganger. Det blir mindre og mindre kaldt for hver gang, ler niåringen.

Boblefotball

På gressplena var vordende brud Marianne Øverland Hjelset i full gang med utdrikkingslaget, godt assistert av Nordmøre Havrafting, som serverer et vell av opplevelser.

Marianne skal gifte seg med sin Stig Rune på Kreta 4. juli. En stor venninneflokk ankom Kringstadbukta i russebil, og så var det boblefotballkamp.