Over hele landet protesterer bønder mot jordbruksoppgjøret. ASKOs lastebiler fikk kjøre inn til lasterampene, men ingen fikk kjøre ut igjen av området.

Klokka 09 ble blokaden opphevet.

– Vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene ikke er noen selvfølge, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag til NTB.

Ikke politi i Molde

Politiet var til stede på flere av aksjonsstedene, men ikke i Molde, opplyser operasjonssentralen for Nordmøre og Romsdal til Rbnett.

Blokadene er en protest mot landbruksoppgjøret, der det tirsdag ble brudd i forhandlingene mellom regjeringen og bøndene.

Færre matvarer i butikkene

Torsdag aksjonerte bønder langs veier og i butikker landet over, og fredag ble altså aksjonen trappet opp. Konsekvensen blir færre matvarer i butikkhyllene.

– Vi ønsker ikke å ramme forbrukerne, men vi må si klart ifra om konsekvensene av at regjeringen ikke vil satse på et jordbruk over hele landet. Det er en politikk som kan ramme forbrukerens ønsker om trygg kvalitetsmat, sier Bartnes.

– Rammer forbrukerne

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp), som satt på motsatt side av bordet da forhandlingene brøt sammen, advarer imidlertid om at aksjonen i hovedsak vil gå utover forbrukerne.

– Jeg registrerer at bønder som har takket nei til høyere inntektsvekst enn andre grupper, nå setter i verk aksjoner som kan ramme vanlige folks tilgang til mat, sa Dale til NTB torsdag.

Han mener bøndene rammer de samme innbyggerne som de vil sende skatteregningen for sine inntektskrav til.