Eidsvåg: Alle klassene på barne- og ungdomsskolen i Eidsvåg blir oppfordret til å stille opp i toget. Klassen med prosentvis størst oppmøte får 3000 kroner til klassekassa. Andre- og tredjepremie er henholdsvis 2000 og 1000 kroner.

– Vi har en følelse av at toget blir mindre og mindre for hvert år. Barna på småskolen er ivrige i toget, men så dabber det av. Mange velger heller å se på toget fra sidelinja, dette ønsker vi å gjøre noe med, sier Lars Erik Aarstad.

– Oppfordringen er blitt godt tatt imot av foreldrene. De synes dette er et godt tiltak, så nå gjenstår det bare å se på selve dagen om barna stiller, sier Lars Erik Aarstad.

– Dere har ingen betenkeligheter med å lokke barna til å gå i toget med pengepremier?

– Nei, over hode ikke – hvis dette er det som skal til for å få full oppslutning er det vel anvendte penger, sier en entusiastisk komitéleder.

Nessethallen

I år er den nye Nessethallen arena for folkefesten i Eidsvågen.

– Det blir spennende å ta i bruk Nessethallen til 17-maifeiringen. Her vil det bli leiker for store og små, salg av is, kaffe og kake og alt som hører med til folkefesten.

Tidligere år har Nesset skolekorps fartet litt rundt om i bygdene i kommunen.

– I år må de som ønsker å høre korpset på nasjonaldagen finne vegen til Nessethallen.

– Folkefesten ved Nessethallen skal etableres som en ny tradisjon, så vi må prøve oss litt fram i år. Det er mange flinke folk som er med og bidrar for at 17. maifeiringen skal bli bra, sier Aarstad.