Sist torsdag var det jubileumskafé i klubblokalene til Malmefjorden IL. På ti år har det vært arrangert godt over 100 slike kaffetreff, og mer skal det bli. Mye, mye mer.

– Pensjonistkafeen er et kjempetiltak som mange setter pris på. Mer som et høydepunkt i måneden. Vi trives veldig godt her, sier Jan Dyrli.

– De kunne godt arrangert kaféen oftere enn en gang i måneden, skyter en anne pensjonist inn.

Alltid gode hjelpere

Det er Fræna frivilligsentral som organiserer de frivillige pensjonistene som steller i stand til kafé. Frivilligsentralen kjøper inn varer og sørger for «markedsføring», så tar en trofast gjeng pensjonister over regien og sørger for perfekt gjennomføring. Kaffe og vafler er alltid fast på menyen. Rett som det er dukker det opp lekre kaker også. De trofaste hjelperne fikk hver sin rose som symbolsk takk denne gangen.

Løser verdensproblemer

– Det er alltid godt oppmøte og trivelig prat rundt bordene. Den siste tids lokale hendelser diskuteres fast, og så løses det nok noen verdensproblemer, sier leder Anne Holen Helseth i frivilligsentralen.

Kafégjestene betaler en liten egenandel som dekker innkjøp av godsaker og leie av klubblokalene. Overskuddet brukes til avslutningtreff før hver sommer og jul, da flesker man til med levende musikk og kakebord.

Krever ikke legitimasjon

Anne Holen Helseth sier at flere av pensjonistene har vært med helt siden begynnelsen. Men trenger for øvrig ikke å være pensjonist for å være med, det kreves ikke legitimasjon...

– Og så er det slik at karene som regel samler seg på den ene siden, og har sitt eget bord, mens damene har det tilsvarende på andre siden i lokalet. Så flytter noen litt fram og tilbake. Det fungerer kjempebra.

På jubileumskaféen var det fullt på alle bord. Ingar Sveen og Odd Steinar Rødal sørget for musikalsk tonefølge. Det var gode, gamle slagere og artige historier. Kafeen tar nå sommerferie.

Her er det også plass til damene. Foto: Anne Holen Helseth
Fra venstre Hildegunn Pedersen, Anne Lise Ukkelberg og Eileen Vestad. Med ryggen til fra v Gjertrud Rønninghaug, Borghild Holen og Borghild Kvam. Foto: Anne Holen Helseth