Styrene i Bud, Fræna og Hustad Sparebank og Nesset Sparebank besluttet å gå i forhandlinger om en mulig sammenslåing av de to bankene.

– Bakgrunnen for vedtaket er et ønske om å skape en større lokal bankenhet med sterkere konkurransekraft, bedret lønnsomhet og større evne til å bidra til lokalsamfunnenes videre utvikling. En eventuell fusjon skal ivareta lokal identitet, beslutningskraft og lokal sparebankfilosofi. Banken ønsker å videreutvikle sterke og kompetente fagmiljøer og i fremtiden være en god og attraktiv arbeidsgiver, skriver bankene i en felles pressemelding.

Begge bankene har sterke markedsposisjoner i sine lokalsamfunn. Det er en sentral premiss for styrene at denne posisjonen videreføres og forsterkes.

En sammensluttet bank vil få en forretningskapital på om lag 6 milliarder kroner og en ansvarlig kapital på i overkant av 530 millioner kroner. Banken vil sysselsette om lag 47 personer og være den eneste med hovedkontor i Romsdal.

– Forhandlingene vil starte opp umiddelbart med mål om å legge fram saka for generalforsamlingen/forstanderskapet innen utgangen av september i 2017. Avhengig av prosessen med å få nødvendige myndighetstillatelser, tar vi sikte på å gjennomføre av en sammenslutning innen 1. januar 2018.

Banksjef i Bud, Fræna og Hustad Sparebank, Odd Kjetil Sørgaard, vil bli foreslått som administrerende banksjef for ny bank. Banksjef i Nesset Sparebank, Jan-Børge Silseth, vil bli foreslått som banksjef (NK). Nytt hovedkontor blir i Elnesvågen med avdelingskontor i Eidsvåg.

Det er ikke kjent hva navnet på en ny bank kan bli. Bankene har kalt inn til pressekonferanse 2. mai.